1. La jornada formativa s’ha centrat en la importància de fomentar el pensament crític i la seva pràctica als centres
  2. Durant l’acte s’ha presentat el conte La màgia de l’enginyeria del Col·legi d’Enginyers Industrials
Jornada SteamCat{"name":"2023/11/29/12/00/0ae66bb9-d3c4-4a5e-8152-68ec142c5452.jpg","author":"Educació","type":"0","location":"0","weight":147521}


La consellera d’Educació, Anna Simó Castelló, ha inaugurat avui la jornada Comunitat STEAMcat, celebrada a la Universitat de Manresa. Les comunitats STEAMcat són jornades formatives adreçades a docents, on s’ofereixen un marc comú de coneixement pedagògic per als centres al voltant de les STEAM –per les sigles en anglès de ciències, tecnologia, enginyeria, arts i matemàtiques-.


Cadascuna de les comunitats STEAMcat versen sobre un tema monogràfic segons els diversos objectius del programa d’innovació pedagògica STEAMcat. En aquesta ocasió, s’ha centrat en la importància de fomentar el pensament crític i la seva pràctica als centres educatius.


La consellera d’Educació, Anna Simó Castelló, ha inaugurat l’acte i ha destacat la importància de promoure el pensament crític entre els alumnes: “És absolutament oportú i necessari perquè els populismes estan creixent sense parar arreu del món, a Europa i a casa nostra. Està ple de 'terraplanistes' que tenen altaveus arreu. La democratització de la informació i l'opinió tenen coses molt bones, però també posen micros a 'terraplanistes' i 'cunyats'. Necessitem estimular el pensament crític, és més imprescindible que mai”.


A través de la jornada, es vol reflexionar sobre el pensament crític i la seva pràctica al centre; conèixer estratègies per promoure el pensament crític en l’alumnat des de les STEAM; interaccionar amb altres docents, i transferir els continguts de la comunitat a la resta del claustre.


La màgia de l’enginyeria


En l’acte també s’ha presentat als assistents el conte La màgia de l’enginyeria, editat per Enginyers Industrials de Catalunya i escrit per Elisenda Rosanas amb la voluntat de despertar les vocacions STEAM. El llibre, editat amb motiu del 160è aniversari de l’Associació d’Enginyers Industrials de Catalunya, vol acostar l’enginyeria a infants i joves per tal de mostrar què són i què fan els enginyers i enginyeres per la societat i, així, animar-los a encaminar-se cap a aquests estudis i com a professió de futur.


La titular d’Educació ha manifestat que “el conte pot ajudar a despertar la curiositat entre els infants, pot ajudar a fer que es preguntin per què les coses són com són, per què funcionen i qui les fa funcionar”.




29 de novembre de 2023

4  

Imatges

Jornada SteamCat

Jornada SteamCat 147521

Jornada SteamCat

Jornada SteamCat 100828

Jornada SteamCat

Jornada SteamCat 164377

Jornada SteamCat

Jornada SteamCat 152036