1. Avui Catalunya acomiada un dels articulistes més brillants, acomiada un dels historiadors que millor ha explicat el segle XX i acomiada en definitiva un intel·lectual d'una talla incomparable”, ha assegurat el president
  2. Des de Seul, on és de viatge oficial, el cap de l’Executiu ha posat en relleu “el vincle personal” que va tenir Culla amb la Generalitat i ha assegurat que “va ser un mestre de molts historiadors i periodistes”

El president de la Generalitat, Pere Aragonès, ha lamentat avui des de Seul que amb el traspàs de Joan B. Culla “avui el país perd, no només un gran historiador, que treballava molt meticulosament, fins al detall, amb un nivell de coneixement extraordinari de tots els temes, sinó sobretot un intel·lectual compromès amb el país, que sempre que va emetre la seva opinió ho va fer de forma clara i compromès amb la llibertat de Catalunya”.

En declaracions als mitjans, durant la tercera jornada del seu viatge oficial, el cap de l’Executiu ha posat en relleu el “vincle personal” que Joan B. Culla va tenir amb la Generalitat, disposat a “donar el seu paper”, i ha explicat que quan va “demanar-li consell, sempre hi va accedir”. “Eren converses interessants i, a mesura que passaven els anys, crec que molt coincidents amb bona part de l'anàlisi”, ha afegit.

El president Aragonès amb Joan B. Culla el passat 21 de setembre (Fotografia: Jordi Bedmar)
El president Aragonès amb Joan B. Culla el passat 21 de setembre (Fotografia: Jordi Bedmar)
{"name":"2023/11/29/12/56/c5ed17f2-8cb7-4e47-b3ec-4438b41fafd3.jpg","author":"Jordi Bedmar","type":"0","location":"0","weight":122221}

El president també ha assegurat que, a més de ser “un gran historiador de referència”, ha estat “un mestre per a moltíssimes generacions d’historiadors i periodistes formats a la Universitat Autònoma” i, sobretot, “una persona compromesa amb el seu país, compromesa amb Catalunya, des de la seva aportació intel·lectual, des del seu compromís amb el catalanisme polític, i sempre defensant la llibertat del país”. Per això, s’ha mostrat convençut que davant la seva pèrdua, en “un país ric intel·lectualment”, serà necessari “ajudar a fer emergir el talent” en l’àmbit de la historiografia, perquè “cada època té les persones que descriuen el present i poden dibuixar el futur”.

Avui Catalunya acomiada un dels articulistes més brillants, acomiada un dels historiadors que millor ha explicat el segle XX i acomiada en definitiva un intel·lectual d'una talla incomparable”, ha conclòs.

Aragonès ha recordat que l’historiador va poder gaudir d’un acte fa uns mesos, que es va convertir en “un homenatge, absolutament merescut i molt transversal, no només políticament, sinó també des del punt de vista acadèmic”. A l’acte, al qual va assistir el president de la Generalitat, hi va haver “els seus companys i còmplices de sempre, amb els que havia començat discutint-se a la universitat i després havien travat una relació de respecte intel·lectual i de treball conjunt”, ha fet notar el president des de la República de Corea, on és de viatge oficial.


1  

Imatges

Fotografia del president Aragonès amb Joan B. Culla el passat 21 de setembre

Fotografia del president Aragonès amb Joan B. Culla el passat 21 de setembre 122221