Acció Exterior i Unió Europea

Som al món

Campanya 'Som al món'

Consellera Serret, sobre la nova campanya per posar en valor l'acció exterior catalana: "Ara mateix som presents al món com mai abans"

query_builder   30 novembre 2023 10:09

event_note Nota de premsa

Campanya 'Som al món'

Consellera Serret, sobre la nova campanya per posar en valor l'acció exterior catalana: "Ara mateix som presents al món com mai abans"

  1. El Govern llança una campanya de comunicació per explicar l’abast i l’ambició de la presència internacional de Catalunya
  2. Amb 21 delegacions cobrint 72 països arreu del planeta, Catalunya disposa d’una xarxa de representació institucional al món inèdita


Som al món{"name":"2023/11/29/14/05/166666ff-6974-4a1b-ae26-6f0c4a627ab3.jpg","author":"EXT","type":"0","location":"0","weight":348374}


Catalunya torna a ser a primera línia. Aquesta és la idea clau de la campanya Som al món, presentada aquesta setmana per explicar que el Govern de la Generalitat compta actualment amb una força institucional exterior sense precedents i que té tota la voluntat i determinació de tenir un paper protagonista en els grans reptes globals.

La campanya s’ha fet pública durant el viatge institucional del president de la Generalitat, Pere Aragonès i Garcia, i de la consellera d’Acció Exterior i Unió Europea, Meritxell Serret i Aleu, a la República de Corea, on s’ha inaugurat la Delegació del Govern amb seu a Seül, la primera al continent asiàtic.

Avui llancem una campanya per posar en valor tota l’acció d’exterior de la Generalitat de Catalunya, que posiciona Catalunya al món”, ha afirmat la consellera Serret des de Corea del Sud. La campanya posa l’accent en la “vocació de la societat catalana de ser present arreu” i de “generar oportunitats de desenvolupament”.

Catalunya disposa actualment de 21 delegacions del Govern a l’exterior, que cobreixen 72 països a tots els continents. En aquest sentit, la titular d’Acció Exterior i Unió Europea ha reivindicat que “ara mateix som presents al món com mai”. I ha afegit: “No hi ha cap altre govern que no sigui estat que tingui aquesta xarxa de representació institucional”.


Una xarxa al món en expansió

Al llarg del 2023, la xarxa de delegacions a l’exterior ha fet un salt qualitatiu. El Govern es va marcar com a prioritat consolidar les delegacions a l’exterior i ha complert: ha inaugurat les delegacions al Con Sud (amb seu a Buenos Aires) i a Corea del Sud, ha nomenat quatre nous delegats (al Brasil, a Andorra, al Japó i als Estats Andins), ha dotat de més pressupost i personal les delegacions estratègiques i ha creat noves figures com els enviats especials.

Les 21 delegacions existents cobreixen el conjunt de països de la Unió Europea i gairebé la totalitat del continent americà, a més del nord d’Àfrica i l’est d’Àsia. L’Executiu català ja treballa amb l’ampliació de la xarxa de delegacions a l’exterior, que preveu avançar en la presència institucional del Govern a l’Àsia meridional, al sud-est asiàtic i l’Àfrica Oriental. De fet, Serret, un cop finalitzat el viatge a Corea del Sud es desplaçarà al Japó, on intensificarà els contactes institucionals, econòmics i culturals amb el país nipó, acompanyada de la delegada del Govern al Japó, Mònica Castellà i Pujadó.

En aquest sentit, la consellera Serret ha assegurat que “continuarem fent valdre aquesta acció exterior, i no només no hi renunciarem, sinó que avançarem amb tota la determinació”.


Una força institucional sense precedents

La campanya consta principalment d’un espot en què la protagonista, una jove catalana, recorre ciutats emblemàtiques de tots els continents, com París, Nova York, Tòquio, el Caire, Londres, Bogotà o Marràqueix.

Sota el lema Som al món, repassa els motius pels quals el Govern té presència institucional a l’exterior; per exemple, “per treballar, per construir, per compartir idees, per aportar solucions als problemes globals, per dir-hi la nostra, per dialogar amb totes les cultures”, entre d’altres.

Finalment, conclou que el Govern de Catalunya és al món “en 72 països a través d’una xarxa que no para de créixer” i, afegeix, “amb una força institucional sense precedents”.

La campanya, que es difondrà tant a mitjans de comunicació com a xarxes socials, també inclou una sèrie de peces visuals que en recullen els missatges clau: “Catalunya torna a ser a primera línia. Som en 72 països amb una força institucional sense precedents. Per dir-hi la nostra. Per aportar solucions. Per obrir camí.”

4  

Imatges

Som al món - París

Som al món - París 570413

Som al món - Cartell

Som al món - Cartell 5939760

Som al món - Nova York

Som al món - Nova York 862386

Som al món - Londres

Som al món - Londres 664238

El Govern a les xarxes
undefined
undefined
undefined
undefined
undefined
banner acords
banner butlletins
banner premsa
banner transparencia