Dia: 10 de desembre

Hora: 11h

Lloc: Jardí del Palau Robert

  1. Salutació de la directora general de Difusió, Sra. Eva Pomares
  2. 11.00 h Benvinguda del director general per a la Promoció i Defensa dels Drets Humans de la Generalitat de Catalunya, Sr. Adam Majó.
  3. 11.10- 11.20 h Projecció del vídeo sobre els DDHH al món l’any 2023.
  4. 11.25- 11.40 h Testimoni de la Sra. Fereshteh Rafat (refugiada afganesa).
  5. 11.45-12 h Tancament institucional de l’Hble. Sra. Tània Verge Mestre, consellera d’Igualtat i Feminismes de la Generalitat de Catalunya.
  6. 12.20-13 h Actuació musical: “Elena Gadel canta els DDHH"

Tots els éssers humans són iguals en drets i dignitat, així començà l’article primer de la Declaració Universal dels Drets Humans aprovada ara farà 75 anys a l’Assemblea de Nacions Unides. Des de llavors la societat humana s’ha transformat profundament, però l’esperit i el contingut d’aquella declaració segueixen plenament vigents, així com la necessitat de defensar-los, no només al sud global sinó també a Europa i a Catalunya.

L’exposició que es presenta al Jardí del Palau Robert és un dels actes de la commemoració, de l’efemèride, que consta d’un seguit de propostes de caràcter interdepartamental, interseccional i territorial, i d’una estratègia de Drets Humans que avaluarà el grau de compliment del Pla de Drets Humans de Catalunya 2020/2023 i elaborarà un Pla estratègic de Drets Humans per a la Catalunya del 2030.

La commemoració que proposa el Departament d'Igualtat i Feminismes de la Generalitat té per objectiu vincular el text de 1948 i la idea de Drets Humans als reptes que tenim plantejats en aquesta tercera dècada del segle XXI. I de fer-ho en termes de promoció activa de la pau i de compromís antifeixista, antiracista i feminista, incorporant noves perspectives com els drets mediambientals, els drets emergents, l’agenda 2030 o els drets de les generacions futures.

L’assistència a l’acte de presentació és lliure, però es demana inscripció prèvia a l’adreça: dretshumans.igualtat@gencat.cat, abans del dia 5 de desembre a les 10h del matí.