President

El president Aragonès, durant la seva intervenció

President Aragonès: "Amb l'ampliació de la Fira de Barcelona estem construint l'economia del futur del nostre país, generant més llocs de treball i més oportunitats pel país"

query_builder   4 desembre 2023 15:30

event_note Nota de premsa

President Aragonès: "Amb l'ampliació de la Fira de Barcelona estem construint l'economia del futur del nostre país, generant més llocs de treball i més oportunitats pel país"

  1. Pel cap de l’Executiu no només s’inicia l’ampliació d’un recinte, sinó “l'ampliació de les possibilitats i de les oportunitats de les properes generacions de catalans i catalanes
  2. Avui s’ha col·locat la primera pedra del futur edifici de Gran Via, que es preveu que estigui acabat el tercer trimestre del 2026
  3. El nou recinte amplia la capacitat de Fira de Barcelona per consolidar-se a l’elit mundial de les instal·lacions firal
  4. Les noves instal·lacions augmentaran un 25% la superfície d’exposició d’aquest recinte icreixeran des dels 240.000 m2 actuals fins als 300.000 m2


El president de la Generalitat, Pere Aragonès i Garcia, ha assegurat avui durant l’acte de col·locació de la primera pedra de l’ampliació de la Fira de Barcelona que “no només s’inicia l’ampliació d’un recinte”, sinó “l'ampliació de les possibilitats i de les oportunitats de les properes generacions de catalans i catalanes”. “Avui estem construint l'economia del futur del nostre país que ha de permetre generar més llocs de treball, més oportunitats pel conjunt del país”, ha afegit el cap de l’Executiu.

Pel president, la Fira “obra una nova etapa”, perquè la seva ampliació suposarà “el preludi de nous congressos d'abast mundial que triaran Barcelona en els propers anys i permetran enfortir un dels principals actius de l'entramat institucional de projecció de l'economia catalana com és la Fira de Barcelona”. Amb aquesta ampliació, no només disposarà de 60.000 metres quadrats més que permetran arribar als 300.000 metres quadrats d'espai firal, sinó que suposa “plantar la llavor dels llocs de treball que es crearan, de les iniciatives empresarials que s'impulsaran, de les inversions pròpies del país i de l'abast mundial que arribaran, gràcies a l'atracció d'activitat futura que farà Fira de Barcelona en els propers anys amb molta més intensitat, ha reblat.

A l’acte, al qual també hi ha assistit la consellera d’Economia i Hisenda, Natàlia Mas Guix, i el consellera i el conseller d’Empresa i Treball, Roger Torrent i Ramió, hi han pres part els màxims representants de les sis institucions que formen part de Fira 2000, societat promotora del projecte -la Generalitat de Catalunya, els ajuntaments de Barcelona i l’Hospitalet, l’Àrea Metropolitana de Barcelona, la Diputació de Barcelona i la Cambra de Barcelona- a més de la pròpia Fira de Barcelona.

El president Aragonès, durant la seva intervenció en l'acte (fotografia: Arnau Carbonell)
El president Aragonès, durant la seva intervenció en l'acte (fotografia: Arnau Carbonell)
{"name":"2023/12/04/14/11/c13e9e3c-8bbc-4bb0-af70-05ff21f2ce91.jpeg","author":"Arnau Carbonell","type":"0","location":"0","weight":86065}

Amb aquest nou equipament, Fira de Barcelona reforça la seva posició en l’elit mundial del sector i assoleix la dimensió necessària per competir amb els principals recintes firals europeus. Està previst que les obres d'ampliació finalitzin el tercer trimestre del 2026.

Aragonès ha deixat clar que “per una economia com la catalana és vital tenir els millors actius per internacionalitzar-se” i ha assegurat que “Catalunya en té molts”. Això, juntament amb l’ampliació de l’espai firal d’unes instal·lacions que reforcen la seva posició en l’elit mundial del sector i assoleix la dimensió necessària per competir amb els principals recintes firals europeus “ens permetrà sense cap mena de dubte que congressos i fires que avui encara, tot just, estan en la imaginació i que encara no són una realitat, de nous sectors que seran pautadors del futur dels propers anys de Catalunya i del conjunt del planeta, es puguin localitzar a Barcelona i es puguin localitzar a Catalunya”, ha subratllat el president.

El cap del Govern ha acabat la seva intervenció agraint la feina als equips tècnics que participen en aquest projecte i ha posat en relleu la col·laboració de les diferents institucions que, ha afirmat, “hem decidit sumar esforços per projectar conjuntament el país del futur” així com els professionals, empreses de diversos sectors, així com a totes les entitats i organitzacions a nivell mundial que organitzen fires i certàmens al recinte de Gran Via, perquè, ha dit, són una mostra que “confien en nosaltres, que confien en Fira de Barcelona, que confien en l'economia catalana, en definitiva, que confien en Catalunya”, ha conclòs.


60.000 m2 distribuïts en dues plantes

El futur pavelló, denominat Hall Zero, sumarà 60.000 m2 a l’actual recinte amb dues plantes de superfície expositiva. A més, s’hi afegeix una torre annexa per a oficines i serveis que també construirà Fira 2000. Aquesta torre acollirà majoritàriament oficines propietat de la Generalitat de Catalunya com a part de la nova política patrimonial del Govern, però també s’hi ubicaran espais per donar suport a les activitats econòmiques derivades de l’activitat firal. El nou espai es comunicarà amb el recinte actual mitjançant un pas elevat que donarà continuïtat a la passarel·la que connecta tots els pavellons del recinte de Gran Via.

L’edifici s’organitzarà en tres parts. La primera serà la zona del vestíbul i d’accés a les àrees expositives i els espais d’atenció al client, amb un centre de congressos i zones amb sales de reunions vinculades a l'ús firal. També formarà part d’aquesta zona l’esmentada torre d’oficines d’ús administratiu.

La segona zona serà la del pavelló expositiu, i a la part posterior de la parcel·la es preveu el tercer bloc de l’edifici, que inclourà un moll de càrrega soterrat amb ús per aparcament de vehicles firals i emmagatzematge.

El president i la consellera Mas en un moment de l'acte (Fotografia: Arnau Carbonell)
El president Aragonès i la consellera Mas en un moment de l'acte (Fotografia: Arnau Carbonell)
{"name":"2023/12/04/15/38/86dfb9c9-b3d8-4772-bcf9-a0e7b165a5b6.jpg","author":"Arnau Carbonell ","type":"0","location":"0","weight":101934}

Al marge de l’increment de la superfície expositiva, les futures instal·lacions també destaquen per la seva funcionalitat, solucions tecnològiques i la construcció en base a criteris de sostenibilitat.


Una inversió de 498 milions d’euros

Aquest projecte forma part del Pla d’Infraestructures firals, a més del creixement del recinte de Gran Via contempla la remodelació dels espais de Montjuïc, amb un pressupost de 498 milions d’euros: 323 milions per a l’ampliació del recinte firal de Gran Via i 175 milions per al de Montjuïc. D’acord amb el calendari, es preveu inaugurar el recinte de Gran Via al 2026, i tres anys més tard arribarà el torn de Montjuïc, coincidint amb el centenari de l’Exposició Internacional del 1929.

El recinte de Gran Via de Fira de Barcelona s’ubica entre els municipis de Barcelona i L’Hospitalet de Llobregat, a una distància de 2,5 Km del recinte firal de Montjuïc. Actualment està format per vuit pavellons d’exposició.

El Govern a les xarxes
undefined
undefined
undefined
undefined
undefined
banner acords
banner butlletins
banner premsa
banner transparencia