Direcció General de Comunicació

El Govern inverteix 5,5 milions d'euros en la renovació de 21 màquines llevaneus

El Govern inverteix 5,5 milions d'euros en la renovació de 21 màquines llevaneus

query_builder   16 novembre 2010 14:34

event_note Nota de premsa

El Govern inverteix 5,5 milions d'euros en la renovació de 21 màquines llevaneus

 
 
  • La inversió permetrà substituir l’any vinent prop de la meitat de les llevaneus que la Generalitat gestiona directament per a l’estesa de sal i la retirada de neu de les carreteres
  • L’objectiu és minimitzar els efectes de les nevades i les glaçades i afavorir la mobilitat ciutadana
 
El Govern ha aprovat avui la inversió de 5,5 milions d’euros per renovar, mitjançant el sistema de renting, 21 màquines llevaneus d’empenta, en un període de cinc anys. Aquesta maquinària serà utilitzada per retirar neu i estendre sal a les carreteres, per tal de garantir unes condicions òptimes per al trànsit en cas de nevada o risc de glaçada.
 
Aquesta inversió permetrà, a partir de l’any que ve, renovar un 44% de les 48 màquines que el Govern gestiona directament a tot Catalunya. Actualment la Generalitat té disponibles 121 màquines per estendre sal i netejar neu de les carreteres de la xarxa de la seva titularitat, incloent les contractades i les gestionades per concessionàries.
 
Les màquines que ara es renoven actuaran en les carreteres adscrites als parcs de conservació situats a Esterri d’Àneu (6 unitats), Girona (2 unitats), Solsona (2 unitats), Tremp (2 unitats), Bianya (2 unitats, una d’aquestes amb turbo fresa), Igualada (1 unitat), Viladecans (1 unitat), Vidreres (1 unitat), Montblanc (1 unitat), Berga (1 unitat) , Lleida (1 unitat), Ponts (1 unitat).  
 
Aquestes màquines consisteixen en camions de dos eixos i tracció total que compten amb un dispositiu que retira la neu fora de la via i un sistema escampador de sal. Les llevaneus estan dotades de sistemes de localització GPS que permeten conèixer en cada moment la seva situació al territori i la tasca que realitzen així com dirigir-les amb rapidesa en moments d’emergència.
 
Les tasques de neteja de neu i gel i de prevenció de plaques de glaç formen part de les actuacions de vialitat hivernal que es desenvolupen a la xarxa viària competència de la Generalitat. Aquestes tasques tenen com a finalitat minimitzar els efectes de les nevades i les glaçades i afavorir la mobilitat ciutadana.
El Govern a les xarxes
undefined
undefined
undefined
undefined
undefined
banner acords
banner butlletins
banner premsa
banner transparencia