Empresa i Treball

arxiu

Les catalanes Zymvol i MJN, entre les 5 empreses europees premiades per la Comissió Europea per la seva innovació

query_builder   7 desembre 2023 10:00

event_note Nota de premsa

Les catalanes Zymvol i MJN, entre les 5 empreses europees premiades per la Comissió Europea per la seva innovació

  1. Les dues startups catalanes, que han rebut el suport del Govern per mitjà d’ACCIÓ, han estat guardonades en el marc de l’Innovation Radar Prize 2023 organitzat per la CE i la plataforma Dealflow.eu, que identifica projectes innovadors d’alt potencial
  2. La startup biotecnològica Zymvol, especialitzada en el descobriment de nous enzims per a la indústria alimentària i farmacèutica, ha guanyat el premi general dels guardons
  3. MJN ha rebut el guardó de millor innovació liderada per dones per la creació d’un dispositiu portàtil que alerta les persones que tenen epilèpsia d’una convulsió abans que es produeixi


Dues de les cinc empreses europees premiades per la Comissió Europea (CE) per la seva innovació són catalanes. Es tracta de les startups Zymvol i MJN, que han estat guardonades en el marc de l’Innovation Radar Prize 2023 organitzat per la CE i la plataforma Dealflow.eu, que identifica els projectes innovadors d’alt potencial d’entre totes les empreses que accedeixen a fons europeus.

El jurat, format per emprenedors, inversors privats i experts de l’ecosistema, ha reconegut Zymvol amb el premi general de l’Innovation Radar Prize 2023 -la primera vegada que una empresa catalana obté aquest reconeixement- i MJN amb el guardó a la millor innovació liderada per dones. En les seves fases de creixement, Zymvol i MJN han rebut el suport del Govern a través d’ACCIÓ -l’agència per a la competitivitat de l’empresa del Departament d’Empresa i Treball-.

Segons el secretari d’Empresa i Competitivitat i conseller delegat d’ACCIÓ, Albert Castellanos i Maduell,és altament estratègic per al nostre país que, segons la Comissió Europea, dues de les cinc empreses més innovadores d’entre les que han rebut finançament europeu siguin catalanes”. “Aquest reconeixement va en la línia del canvi de tendència a Catalunya en l’àmbit de la innovació, que ja va certificar fa pocs mesos la Comissió Europea situant el nostre país com a strong innovator, amb un índex global d’innovació per sobre de la mitjana de la Unió Europea, explica.

Zymvol, fundada el 2017 a Barcelona, està especialitzada en l’ús de la supercomputació per fer simulacions amb proteïnes. La startup biotecnològica, que ha guanyat el premi general de l’Innovation Radar Prize 2023, es dedica al desenvolupament de software per descobrir nous enzims destinats a la indústria farmacèutica i alimentària.

Per la seva banda, MJN ha rebut el guardó a la millor innovació liderada per dones. La startup catalana ha desenvolupat un dispositiu sanitari per a persones amb epilèpsia que envia un senyal d’avís quan el risc de patir una crisi és elevat, tant a la persona afectada com als seus contactes de confiança. Les altres empreses guardonades per aquesta edició dels premis són Carbon Waters (França), InSilicoTrials Technologies (Itàlia) i Pharmista (Suïssa).


Segueix-nos a les xarxes _________________________________________________________

 Twitter @accio_cat | Twitter @empresacat | Twitter @treballcat

Facebook @acciocat

Linkedin ACCIÓ


Xarxes socials de Govern
undefined
undefined
undefined
undefined
undefined
banner acords
banner butlletins
banner premsa
banner transparencia