Servei Català de Trànsit

SCT

Balanç de l'operació retorn del pont de desembre 2023

query_builder   10 desembre 2023 20:18

event_note Nota de premsa

Balanç de l'operació retorn del pont de desembre 2023

  1. Des d’aquest matí a les 12:00h fins a les 20:00h d’avui diumenge 10 de desembre, han tornat a l’àrea metropolitana de Barcelona 185.000 vehicles, un 80,5% de la previsió
  2. Els problemes circulatoris més destacats d’avui diumenge s’han registrat sobretot a la C-14, C-16, C-17 i AP-7
  3. En aquesta operació del pont de la Constitució i la Puríssima s’ha registrat una víctima mortal

El Servei Català de Trànsit (SCT) informa que des d’avui diumenge 10 de desembre a les 12.00 h fins a les 20.00, han tornat a l’àrea metropolitana de Barcelona 185.000 vehicles, un 80,5% dels 250.000 previstos.


Aquesta pont de desembre que inclou les festivitats de la Constitució i la Puríssima, el 6 i el 8 de desembre respectivament, ha estat un període d’alta mobilitat ja que han estat cinc dies de pont. Tan ahir a la tarda com avui al matí s’ha produït retorn avançat en les vies del nord i interiors: C14, C16 i C17.


Pel que fa a l’operació retorn d’aquesta tarda de diumenge, i que ha començat aquest matí a les 12h, cal destacar que la congestió més persistent ha estat a la C-14 entre Adrall i Organyà i a la C-16 entre Guardiola de Berguedà i Cercs. I, com ja havia avançat el Servei Català de Trànsit, al voltant de les sis de la tarda, s’ha produït el pic màxim de retenció a tota la xarxa viària amb 68 km de retencions, un 13 % menys que el 2017 (any de referència per tenir també cinc dies de festa, quan el pic màxim va ser de 78 km).


En el cas de l’autopista AP-7 en el seu tram nord avui no ha presentat grans problemes més que algun moment de retencions a l’altura de La Roca del Vallès. En el cas del tram sud, hi hagut un accident cap a les cinc de la tarda a Castellví de la Marca amb un motorista implicat que ha resultat ferit menys greu, una incidència que ha provocat una retenció d’uns 10 km. Amb tot l’SCT ja havia instal·lat un carril addicional en sentit Barcelona en previsió que aquest tram pogués ser d’alta mobilitat i, un cop retirats els vehicles implicats a l’accident, s’ha obert a partir de les 18:30 cosa que ha permès drenar la congestió. També hi hagut lentitud a l’A-2 entre Esparreguera i el Bruc del trànsit provinent de la C-14.


En els cinc dies d’aquest pont de desembre, i fins les 20h, s’ha produït un únic accident mortal que es va produir el dijous 7 a la C-58 a Ripollet quanun turisme es va sortir de la via i va topar amb un pal de la mitjana i va morir el seu conductor, un home de 35 anys.


Els missatges del Servei Català de Trànsit l’SCT, referents a les retencions que es van produir el del 2017 i als pics de retencions que es podien produir en la tornada d’avui,han ajudat a esglaonar el retorn i a reduir les congestions d’aquesta tarda.


Per la seva part, la Divisió de Trànsit 1.792 agents dels Mossos d’Esquadra han vetllat per garantir la seguretat arreu de la xarxa viària i han establert 1.597 controls.

El Govern a les xarxes
undefined
undefined
undefined
undefined
undefined
banner acords
banner butlletins
banner premsa
banner transparencia