La Universitat de Girona reconeixerà la formació amb un Diploma d’Especialització (postgrau)
El curs, que està 100% subvencionat pel Consorci per a la Formació Contínua de Catalunya, s’impartirà en modalitat presencial i virtual
Aquesta segona edició disposa de 25 places i el termini de matriculació ja està obert
El Govern, per mitjà del Departament d’Empresa i Treball, i la ‘Fundació Universitat de Girona: Innovació i Formació’ organitzen la segona edició del curs d’especialització “La mediació com a via de resolució de conflictes laborals”. L’objectiu d’aquesta formació és que l’alumnat es familiaritzi amb els principis de la mediació, especialment en l’àmbit sociolaboral, i conegui les eines per a la resolució de conflictes a través de mitjans extrajudicials, com són la mediació i l’arbitratge.
El curs s’adreça a persones treballadores que estiguin graduades en Dret, Psicologia, Ciències Empresarials, Ciències Econòmiques, ADE i graduats socials, així com a persones treballadores interessades en aprendre a resoldre conflictes amb tècniques de mediació.
L’alumnat que compleixi amb els requisits obtindrà un Diploma d’Especialització (postgrau) per la Universitat de Girona. En el cas de l’alumnat que no tingui un títol universitari previ, obtindrà un Certificat d'assistència i/o Certificat d'aprofitament lliurat pel Consorci per a la Formació Contínua de Catalunya i la ‘Fundació Universitat de Girona: Innovació i Formació’.
Amb aquesta formació, el Departament d’Empresa i Treball vol fomentar la resolució de conflictes laborals de manera extrajudicial com a via per facilitar l’acord en el si de les empreses i de les meses negociadores, a partir de la formació i capacitació de les persones treballadores, de les persones professionals de la gestió empresarial i dels recursos humans, i dels representants dels agents socials.
El curs tindrà una durada de 210 hores al llarg de l’any 2024, de les quals 68 seran en format presencial a Barcelona i 142 per videoconferència a través d’una plataforma digital.
La segona edició del curs d’especialització disposarà de 25 places, que estan 100% subvencionades pel Consorci per la Formació Contínua de Catalunya. El període d’inscripció ja està obert i en el procés de selecció de les persones participants es prioritzaran aquelles que, pel desenvolupament del seu lloc de treball, exerceixin funcions relacionades amb l’àmbit laboral.
Professorat i contingut del postgrau
El curs d’especialització està dirigit per Dolors Bassa Coll, consellera de Treball, Afers Socials i Famílies entre els anys 2016 i 2017, i compta amb professorat expert en dret, l’àmbit laboral i la mediació: Teresa Blasi Gacho, Àngels Calavia Molinero, Victor Canalda, Àngels Cuadrada Basquens, Alejandro de Llano Salvador, Xavier Escudero López, Jonathan Gallego Montalbán, Mònica González Carrasco, Lola Montejo Cunilleras, Albert Pastor Martínez, Manel S. Pérez Cobos, Jordi Puiggalí Torrentó, Josep Redorta Lorente, Itziar Ruedas Retuerto, José Luis Salido Banús, Xavier Solà Monells, Joan Manel Torres Bujalance, Gerard Villaverde Villanueva i Javier Wilhelm Wainsztein.
Els continguts del curs tractaran sobre dret del treball; conceptualització del conflicte laboral; representació de les persones treballadores, les empreses i els diferents tipus de conflicte; la mediació laboral; les tècniques de negociació i dinàmica de grups, i les tècniques i estratègies de mediació laboral.
Les principals sortides professionals d’aquest curs d’especialització són com a persones mediadores que desenvolupen la seva activitat en els organismes de solució extrajudicial de conflictes laborals; la gestió de recursos humans en el si de les d’empreses, i la representació individual o col·lectiva de persones treballadores i/o empreses.
Tota la informació del curs a la web de la Fundació Universitat de Girona.