• En el marc de la jornada “Repensar la destinació turística des de la innovació i la sostenibilitat”, el conseller d’Innovació, Universitats i Empresa, Josep Huguet, ha assenyalat avui que en els darrers 4 mesos, un total de 136 municipis catalans s’han sumat a la iniciativa del Departament d’impulsar actuacions que promocionin els seus respectius recursos turístics intangibles. Aquests acords s’emmarquen en el Pla d’Implementació dels Recursos Intangibles de Catalunya, que ha impulsat el Departament i que identifica prop de 2.000 recursos intangibles arreu de Catalunya.
  • A la Jornada el conseller ha destacat “el reconeixement dels Castells com a Patrimoni de la Humanitat, un clar exemple de recurs immaterial, intangible que té Catalunya i que cal potenciar”.  Ha afegit que “cal convertir un intangible de cap de setmana o de temporada, basat en una manifestació cultural i històrica, en un tangible turístic que duri tot l’any”.
  • El conseller Josep Huguet ha inaugurat avui aquesta jornada, adreçada al món empresarial i als ens locals i que té per objectiu donar a conèixer el Pla d’implementació dels recursos turístics intangibles de Catalunya, el Catàleg d’Icones Turístiques, i alhora també facilitar exemples de promoció dels nous productes turístics que ha impulsat el Departament. Aquesta tarda el conseller presidirà una sessió de treball amb els diferents municipis que han signat protocols de col·laboració per promocionar els recursos intangibles contemplats en el Pla.
 
 
Prop d’un 15% dels municipis catalans ja han subscrit acords de col·laboració per promocionar el seu turisme a través dels recursos intangibles. En el marc de la jornada “Repensar la destinació turística des de la innovació i la sostenibilitat”, el conseller d’Innovació, Universitats i Empresa, Josep Huguet, ha destacat avui que en els darrers 4 mesos, un total de 136 municipis catalans s’han sumat a la iniciativa del Departament i ja treballen per impulsar actuacions que promocionin els seus respectius recursos turístics intangibles.
 
Aquests acords s’emmarquen en el Pla d’Implementació dels Recursos Intangibles de Catalunya, que ha impulsat el Departament i que identifica prop de 2.000 recursos intangibles arreu de Catalunya. Aquesta setmana, un total de 20 municipis catalans, arribant així als 150, signaran acords de col·laboració per posar en valor turístic els seus respectius recursos intangibles. En aquest sentit el conseller ha destacat “el reconeixement dels Castells com a Patrimoni de la Humanitat, un clar exemple de recurs immaterial, intangible que té Catalunya i que cal potenciar”.   Ha afegit que “cal tenir una visió a 20 anys vista de cap a on enfoquem aquests recursos, cal convertir un intangible de cap de setmana o de temporada, bastat en una manifestació cultural i històrica, en un tangible turístic que duri tot l’any”
 
El conseller Josep Huguet ha inaugurat aquest matí la jornada “Repensar la destinació turística des de la innovació i la sostenibilitat”, que se celebra durant el dia d’avui al Palau Robert, adreçada al món empresarial i als ens locals i que té per objectiu donar a conèixer el Pla d’implementació dels recursos turístics intangibles de Catalunya, el Catàleg d’Icones Turístiques, i alhora també facilitar exemples de promoció dels nous productes turístics que ha impulsat el Departament.
 
En aquesta jornada també hi participaran el director General de Turisme, Joan Carles Vilalta; el subdirector general de Programació Turística, Jaume Font; el president de l’Associació d’Ens Locals de la Xarxa de Centres d’Acollida Turística(AELXCAT), Pere Trias; i la gener de l’entitat, Mercè Colom; de l’agència Catalana de Turisme, Josep Moragrega; la gerent del Pla de dinamització Terra de comtes i abats, Maria Soy; el director dels serveis territorials del Departament a Lleida, Vidal Vidal; el director dels serveis territorials del Departament a les Terres de l’Ebre, Josep F. Monclús; i el director de Castells de Lleida, Ramon Orpinell.
En aquest mateix acte, aquesta tarda el conseller presidirà una sessió de treball amb els diferents municipis que han signat protocols de col·laboració per promocionar els recursos intangibles contemplats en el Pla
 
El marc: el Pla d’Implementació i el Catàleg de Recursos Turística Intangibles de Catalunya
 
Aquestes actuacions s’emmarquen en el Pla d’Implementació dels Recursos Turístics Intangibles de Catalunya, que ha impulsat el Departament i que identifica prop de 2.000 recursos intangibles arreu de Catalunya, tots ells amb potencial de ser posats en valor turístic. La realització del Pla i també del Catàleg de recursos turístics intangibles de Catalunya s’emmarca en del Pla Estratègic del Turisme a Catalunya 2005-2010, que ha impulsat el Departament a través de la Direcció General de Turisme, i que és el resultat de tres anys de treball en el qual hi han col·laborat diversos equips interdisciplinaris i prop una cinquantena d’especialistes.
 
En aquest sentit, la iniciativa té la voluntat d’esdevenir un instrument útil, que impulsi la creació de productes turístics de referència, que sigui capaç d’integrar les ofertes disperses i consolidar la posició de Catalunya com a destinació turística integral de qualitat. D’aquesta manera es pot multiplicar de forma exponencial l’oferta del país en el camp del turisme cultural, tan de cara al turisme domèstic com respecte al turisme internacional. Aquest Pla es pot consultar a través del web del Departament.