1. ‘Tech Spirit Barcelona’, la gran trobada de la innovació i l’emprenedoria de les empreses de base tecnològica, se celebra avui i demà a la Llotja de Mar de Barcelona
  2. El Departament de Cultura col·labora amb una sessió de la DJ AWWZ interactuant amb una Intel·ligència Artificial i amb un projecte d’art mural i realitat augmentada


Imatge de la DJ AWWZ {"name":"2023/12/12/11/26/35bff4e9-25a9-4396-97a5-153302b57377.jpeg","author":"cedida per la DJ AWWZ","type":"0","location":"0","weight":"3507338"}

‘Tech Spirit Barcelona’ arriba a la seva quarta edició com a referent de la comunitat local i internacional de l'àmbit tecnològic i emprenedor en una trobada que convoca 140 ponents i 60 conferències entre avui i demà a la Llotja de Mar de la capital catalana. L’edició d’enguany es focalitza, entre d’altres, en l’actual impacte de la intel·ligència artificial sobre la comunitat tecnològica, la relació entre tecnologia i salut, la sostenibilitat i la cultura digital. En aquest marc, el Departament de Cultura col·labora en dues activitats: una sessió amb la DJ AWWZ que dialoga amb una Intel·ligència Artificial i un grafit que s'activa amb realitat augmentada realitzat per l’empresa Suite of Art i les muralistes Eslicer i MariaDie.

Per cloure la primera jornada del ‘Tech Spirit Barcelona’ avui a les 19h, al Caixabank Stage del Tech Spirit Barcelona, el Departament de Cultura ha programat l’espectacle ‘AWWZ b2b AI DjSet’, una sessió back to back (b2b) entre la DJ AWWZ i una IA DJ especialment entrenada per punxar cançons a partir de comentaris a videoclips de YouTube. La IA ha estat desenvolupada per enginyers de la UPC – Barcelona Tech i va ser presentada en el marc del Festival Sónar+D.

Durant els dies d’avui i demà els assistents a la Llotja de Mar podran gaudir de La realitat de la visionària, una peça mural realitzada en directe perMarieDie, Eslice i l’empresa Suite of Art. L’obra és una creació que parla sobre el valor de la innovació per pensar el futur a través de l’art del grafit, que es podrà gaudir animada a través d’una tecnologia de realitat augmentada.

Tech Spirit Barcelona’ és la cita de l’ecosistema digital emprenedor de Barcelona i està organitzat per Tech Barcelona, l'associació privada sense ànim de lucre que agrupa més de 1.200 emprenedors, startups, inversors i corporacions i vertebra l'ecosistema digital i tecnològic de Barcelona amb el suport d’ACCIÓ, el Departament de Cultura, l’Ajuntament de Barcelona i Barcelona Activa.

Per al Departament de Cultura, la cultura digital són totes aquelles interseccions possibles entre llenguatges artístics tradicionals i les eines del món digital, que donen com a resultat mutacions innovadores de les formes expressives clàssiques. D’aquesta manera, a través de la Direcció General d’Innovació i Cultura Digital, la Generalitat impulsa la innovació per al desenvolupament de la cultura en tots els seus àmbits, també el de l’emprenedoria tecnològica. Per això, dona suport a activitats com el ‘Tech Spirit Barcelona’, exemples que contribueixen a fer de Catalunya un pol de creativitat digital.