Drets Socials

Campanya 'Acollir és fer família'. 
Acte de Manresa. 
A la foto, la Montse, el Jordi i l'Estel Solé.

El Departament de Drets Socials presenta a Manresa la campanya 'Acollir és fer família'

query_builder   12 desembre 2023 20:12

event_note Nota de premsa

El Departament de Drets Socials presenta a Manresa la campanya 'Acollir és fer família'

El director de l’Institut Català de l’Acolliment i l’Adopció ha intervingut a l’acte que també ha comptat amb la presència de famílies acollidores

El Departament de Drets Socials ha presentat aquest dimarts a la tarda a Manresa la campanya Acollir és fer família que té per objectiu aconseguir més famílies d’acollida. L’acte ha comptat amb la presència del director de l’Institut Català de l’Acolliment i l’Adopció (ICAA), Josep Maria Forné i Febrer, i diversos testimonis que han explicat la seva experiència al voltant de l’acolliment.

En el transcurs de l’acte, el director de l’ICAA ha explicat fan falta més famílies acollidores per aportar un entorn familiar a infants i joves que han viscut situacions complicades. Forné ha agraït la presència dels testimonis que han assistit a l’acte per contribuir a sensibilitzar a la ciutadania amb els seus exemples.

A l’acte també hi ha intervingut diverses persones que han compartit la seva experiència, com en Francesc, que conviu amb un infant que té en acolliment simple: "Sempre m'havia passat pel cap acollir i, quan en vaig fer 40, ho vaig fer. S'ha de fer pedagogia perquè la gent opina massa. Ho faig perquè em fa feliç i si marxa serà per estar millor".

La Montse i en Jordi tenen tres fills adoptats i un d'acollit, que és el segon: "Va ser dur quan va marxar el primer infant que vam acollir però hi mantenim el contacte. Ho hem tornat a fer perquè sabem que a casa estarà bé. Tothom té dret a tenir una família i una segona oportunitat".

En Jordi han explicat la seva experiència com a família d’acollida d’urgència i diagnòstic. Juntament amb la seva parella, la Cèlia, tenen acollit un infant de quatre mesos, el setè que ha estat a casa seva. Es van començar a interessar en l'acolliment quan van ser avis. "Volíem ser socialment útils i l'acolliment és una bona manera de fer-ho".

La Georgina i en Marcel la seva experiència. Ella no volia ser mare biològica però volia ajudar: "Hem d'empatitzar amb les famílies biològiques. No s'ha de tenir por que els infants marxin. Els fills biològics també ho fan però tu sempre seràs part del seu camí".

Actualment a tot Catalunya hi ha 927 infants en acolliment en 780 famílies acollidores. També hi ha 148 infants en 137 famílies col·laboradores que formen part del programa de famílies de caps setmana i vacances. De manera més concreta, a la vegueria de la Catalunya Central, hi ha a dia d'avui 55 infants acollits en 48 famílies acollidores i 10 infants en 10 famílies que participen en el programa de famílies col·laboradores de caps de setmana i vacances, amb dades del mes de setembre de 2023.

L’acolliment en família aliena és una de les formes d’ajut i protecció als infants i adolescents que es troben en una situació familiar que fa que hagin de viure fora de la seva família d’origen. És una mesura alternativa als centres d'acollida que pretén oferir als infants el millor entorn possible fins que la seva família resolgui els problemes que li impedeixen d'ocupar-se'n. Es tracta d’un gest altruista que proporciona un entorn d’estimació, tendresa, comprensió, atenció i dedicació a un infant que ho necessita durant un temps determinat.

L’acte de Manresa, conduït per l’escriptora Estel Solé, ha estat l’últim de tots els actes que s’han anat fent al llarg d’aquesta tardor arreu del país per presentar la campanya d’acolliment.

Més informació a acolliment.gencat.cat.

Manresa, 12 de desembre de 2023

5  

Imatges

Campanya 'Acollir és fer família'. 
Acte de Manresa. 
A la foto, Josep Maria Forné, director de l'ICAA.

Campanya 'Acollir és fer família'. Acte de Manresa. A la foto, Josep Maria Forné, director de l'ICAA. 1483237

Campanya 'Acollir és fer família'. 
Acte de Manresa. 
A la foto, el Francesc i l'Estel Solé.

Campanya 'Acollir és fer família'. Acte de Manresa. A la foto, el Francesc i l'Estel Solé. 1359021

Campanya 'Acollir és fer família'. 
Acte de Manresa. 
A la foto, la Georgina, el Marcel i l'Estel Solé.

Campanya 'Acollir és fer família'. Acte de Manresa. A la foto, la Georgina, el Marcel i l'Estel Solé. 1650161

Campanya 'Acollir és fer família'. 
Acte de Manresa. 
A la foto, el Jordi i l'Estel Solé.

Campanya 'Acollir és fer família'. Acte de Manresa. A la foto, el Jordi i l'Estel Solé. 1852382

Campanya 'Acollir és fer família'. 
Acte de Manresa. 
A la foto, la Montse, el Jordi i l'Estel Solé.

Campanya 'Acollir és fer família'. Acte de Manresa. A la foto, la Montse, el Jordi i l'Estel Solé. 1708057

El Govern a les xarxes
undefined
undefined
undefined
undefined
undefined
banner acords
banner butlletins
banner premsa
banner transparencia