Interior

Els Mossos destinaran nous agents al Maresme per seguir ampliant la dotació més gran que ha tingut mai la comarca

query_builder   13 desembre 2023 10:36

event_note Nota de premsa

Els Mossos destinaran nous agents al Maresme per seguir ampliant la dotació més gran que ha tingut mai la comarca

Els darrers tres anys s’han incorporat 80 nous efectius a la comarca


  {"name":"2023/12/13/10/35/9f86a5cb-a069-43c5-8091-e8219e20cf23.jpeg","author":"Interior","type":"0","location":"0","weight":455202}

Els Mossos d’Esquadra destinaran nous agents a la comarca del Maresme els propers mesos, una vegada la convocatòria de 850 places que es va publicar el gener d’enguany hagi completat el curs de formació bàsica a l’Institut de Seguretat Pública de Catalunya (ISPC) l’estiu de l’any vinent. A aquesta convocatòria cal sumar-li la que es va fer pública el passat mes de setembre, també de 850 places.

D’aquesta manera, el Maresme es tornarà a reforçar amb nous mossos després que els darrers tres anys s’hagin incorporat 80 nous agents a les unitats de seguretat ciutadana de les comissaries d’Arenys de Mar, Mataró, Pineda de Mar i Premià de Mar. Aquest mes d’agost, en concret, un total de 19 agents s’han incorporat a les unitats de seguretat ciutadana de les quatre comissaries de la comarca.

Les noves incorporacions dels darrers anys situen la dotació policial a l'Alt Maresme com la més gran de la història. Amb 94 efectius, la comissaria de districte de Pineda de Mar – que dona servei també a Calella, Malgrat de Mar o Santa Susanna, entre d’altres - té el número d’agents més alt des de l’inici del desplegament. Aquesta circumstància que es repeteix també amb els 95 agents que hi ha actualment a la comissaria d’Arenys de Mar.

La mitjana de fets delictius en aquesta zona és de 75’6 fets/1000 habitants, lleugerament inferior a la mitjana del conjunt del país.

El director general de la Policia, Pere Ferrer, es reunirà amb l’alcalde de Calella, Marc Buch, el proper 21 de desembre per analitzar els darrers episodis delinqüencials que han tingut lloc al municipi. Alhora, el conseller Joan Ignasi Elena té previst també trobar-se amb alcaldes de la comarca les properes setmanes.

El Govern a les xarxes
undefined
undefined
undefined
undefined
undefined
banner acords
banner butlletins
banner premsa
banner transparencia