Territori

mini

Territori recupera una promoció de 24 habitatges amb protecció oficial a l'Ampolla per a destinar-los a lloguer social

query_builder   14 desembre 2023 17:53

event_note Nota de premsa

Territori recupera una promoció de 24 habitatges amb protecció oficial a l'Ampolla per a destinar-los a lloguer social

  1. L’Agència de l’Habitatge de Catalunya obrirà una nova convocatòria per adjudicar els pisos, amb una reserva d’un 25% per a joves
  2. La promoció està situada al carrer de Mitjorn de la urbanització Cap Roig i la previsió és que es pugui adjudicar primer semestre de 2024


imatge{"name":"2023/12/14/17/50/4c561adf-2429-49d0-bce2-0cc94ca81d6a.JPG","author":"Territori","type":"0","location":"0","weight":3171602}


La consellera de Territori, Ester Capella i Farré, ha visitat avui una promoció de 24 habitatges amb protecció oficial situada a la urbanització de Cap Roig de l’Ampolla que ara es recupera per a destinar-la a lloguer social. Els habitatges formen part de dues promocions de 44 habitatges dels quals 20 estan totalment lliurats i per als 24 restants s’obrirà ara una nova convocatòria per adjudicar-los en règim de lloguer assequible.

Capella ha destacat que es tracta d’una “nova actuació per a l’ampliació del parc de lloguer social”, un objectiu pel qual és “imprescindible utilitzar totes les eines al nostre abast, en aquest cas treure el màxim partit dels habitatges que ja existeixen”, una fórmula que permet “disposar d’habitatges en menys temps que construir-los de nou”.

Aquests 24 habitatges que es recuperen “se sumen al Pla per obtenir 10.000 habitatges al 2026 per incrementar el parc de lloguer social a Catalunya”, ha recordat la consellera.

L’edifici està situat al carrer del Mitjorn, 21-23, i consta de 24 pisos i 24 places d’aparcament vinculades. La disposició és de planta baixa (on es troben els aparcaments) i dues plantes pis. Els habitatges tenen una superfície de 61 metres quadrats i disposen de 2 habitacions, 1 lavabo i cuina oberta al menjador. L’Agència de l’Habitatge de Catalunya (AHC) inspeccionarà ara els pisos i hi farà les adequacions necessàries. La previsió és que s’adjudiquin al primer semestre de 2024.

Durant les pròximes setmanes ja s’obrirà la convocatòria per adjudicar els habitatges. La previsió és que es destinin prioritàriament a persones empadronades al municipi de l’Ampolla i que estiguin inscrites i admeses al Registre de sol·licitants d’habitatge social de Catalunya. Es vol així “prioritzar les persones arrelades a l’Ampolla”, ha comentat la consellera de Territori.


Com és habitual en les promocions de la Generalitat, es reservarà un 25% dels pisos per a joves menors de 35 anys i, en aquest cas concret, un dels habitatges se’l reserva l’ajuntament per a atendre situacions d’urgència. Els pisos s’adjudicaran en règim de lloguer a 7 anys amb una quota mensual de 298,52 euros. L’AHC farà l’adjudicació i posterior gestió dels habitatges. Les bases de la convocatòria s’estan redactant conjuntament amb l’Ajuntament de l’Ampolla.

Aquestes dues promocions d’habitatges amb protecció oficial de l’Ampolla es van acabar entre els anys 2005 i 2006. La segona fase, corresponent a 20 habitatges, està actualment tota lliurada. La primera fase, corresponent als 24 habitatges, s’ha sortejat diverses vegades sense que, fins ara, s’hagi pogut lliurar cap pis. Donada la necessitat d’habitatge assequible que hi ha actualment, el Departament de Territori recupera ara de nou aquests habitatges.

La consellera Capella ha apostat per “treure l’habitatge de la lògica del mercat” a través de diversos instruments, com ara “una legislació queembridi el mercat quan aquest no s’equilibra”. En aquesta línia de treball ha emmarcat la recent regulació dels habitatges d’ús turístic, que “han pervertit l’ús principal, prioritari i legal previst, que és el residencial permanent, per arrelar la ciutadania en el territori”. A més, ha reclamat a l’Estat que “posi en funcionament la part de la Llei de l’habitatge en relació als preus de lloguer, publicant la memòria els vam presentar perquè entri en vigor al més aviat possible la contenció de rendes a Catalunya”.

2  

Imatges

Fotografia 1

Fotografia 1 3171602

Fotografia 2

Fotografia 2 3733280

1  

Fitxers adjunts

Nota de premsa

Nota de premsa
PDF | 343718

Habitatge
El Govern a les xarxes
undefined
undefined
undefined
undefined
undefined
banner acords
banner butlletins
banner premsa
banner transparencia