Interior

Foto

Interior lliura més de 70 distincions i condecoracions en la novena edició del Dia Català de la Seguretat Privada

query_builder   15 desembre 2023 13:29

event_note Nota de premsa

Interior lliura més de 70 distincions i condecoracions en la novena edició del Dia Català de la Seguretat Privada


El conseller Elena ha destacat “la col·laboració i el bon treball de coordinació” dels agents de seguretat privada amb els cossos policials


El conseller d’Interior, Joan Ignasi Elena, ha presidit avui la novena edició del Dia Català de la Seguretat Privada, un esdeveniment que cada any reconeix la feina de les persones, empreses i entitats que treballen en l’àmbit de la seguretat privada a Catalunya i reivindicar la trajectòria professional i les bones pràctiques que van destacar durant l’any anterior.

L’acte ha comptat també amb la participació de la directora general d’Administració de Seguretat, Sònia Andolz, el director general de la Policia, Pere Ferrer, el director dels Serveis Territorials d’Interior a Barcelona, Manel Sorribas, la comissaria en cap de la Comissaria Superior de Seguretat Ciutadana, Marta Fernández, la subdirectora general de Seguretat Interior, Encarna Garcia, i la cap del Servei de Seguretat Privada, Thaïs Xifreu, entre d’altres.

Durant el seu discurs, el conseller Elena ha destacat que “amb aquest reconeixement es diu que el departament coneix i sap què fan i com els agents de seguretat privada” alhora que ha valorat “la col·laboració i el bon treball de coordinació” amb els cossos policials.

Elena ha posat èmfasi en “el moment especialment rellevant des del punt de vista delictiu on hi ha moments de violència puntual cap als serveis de seguretat”. “Les vostres empreses han d’identificar aquesta necessitat d’autoprotecció”, ha dit adreçant-se als agents presents.

Esteu en llocs estratègics garantint que tot funcioni i que la ciutadania gaudeixi de la vida, el treball i del dia a dia”. “Continuarem reconeixent la vostra feina de seguretat privada que ens ajuda a garantir els drets i les llibertats de la ciutadania”, ha clos el conseller Elena.

Per la seva banda, la directora general d’Administració de Seguretat, Sònia Andolz, ha valorat “el nivell d’exigència que es té cap al sector i la necessitat de seguir evolucionant per servir millor la ciutadania”.

Andolz ha destacat també “el Protocol per a la prevenció, la detecció i la gestió de situacions d’odi i discriminació en l’àmbit de la seguretat privada, aprovat i presentat aquest any”, del qual s’ha pogut visualitzar un vídeo durant l’acte.

63 distincions i 10 condecoracions honorífiques a membres del sector

Durant l’acte s’han lliurat mencions al personal i empreses de seguretat privada, peça fonamental en l’exercici de la protecció diària de la seguretat en diferents àmbits, en col·laboració amb la resta de cossos de seguretat.

Concretament, s’han lliurat 10 condecoracions honorífiques, la màxima menció del personal de seguretat privada, que reconeix actuacions en què concorren circumstàncies com ara una especial perillositat o risc per la vida o la integritat física. També 63 distincions honorífiques, que reconeixen les trajectòries professionals o actuacions importants dutes a terme.

Durant l’entrega de guardons, s’han fet públics alguns dels fets viscuts pels i per les vigilants de seguretat en el desenvolupament de les seves funcions. Per exemple, el cas d’un vigilant que va ser agredit quan intentava aturar una agressió d’un home a una dona, o un vigilant que va ser traslladat a un hospital en perdre la consciència després de ser agredit en intentar fer baixar d’un tren a un grup de joves que estaven incomplint la normativa, bevent alcohol, increpant la resta d’usuaris i sense la mascareta obligatòria.


1  

Imatges

Foto

Foto 348178

El Govern a les xarxes
undefined
undefined
undefined
undefined
undefined
banner acords
banner butlletins
banner premsa
banner transparencia