President

JB

President Aragonès: "L'accés democràtic a la cultura és l'accés democràtic a totes les eines per la llibertat"

query_builder   16 desembre 2023 22:09

event_note Nota de premsa

President Aragonès: "L'accés democràtic a la cultura és l'accés democràtic a totes les eines per la llibertat"

  1. El cap de l’Executiu ha clos l’acte d’inauguració de la Sala Odèon del Teatre Municipal de Canet de Mar, un espai cultural de referència a tot el país renovat gràcies a la iniciativa ciutadana

“L’Odèon enfortirà el municipi amb una infraestructura cultural de primer nivell. Aquí hi podeu construir futur i aquí heu de poder tenir allò que buscaven ara fa cent anys. L’accés democràtic a la cultura és l'accés democràtic a totes les eines per la llibertat”. El president Aragonès ha pronunciat aquestes paraules en l’acte d’inauguració de la Sala Odèon del Teatre Municipal de Canet de Mar, renovada amb noves instal·lacions modernes i adaptades a les necessitats del moment.

JB
El president Aragonès a la visita de l'exposició | Foto: Jordi Bedmar
{"name":"2023/12/16/22/52/f8b38cdc-e542-4795-8d29-2ec47b1ab9fe.jpg","author":"JB","type":"0","location":"0","weight":148667}

Les obres de restauració de l’edifici de la Sala Odèon s’han dut a terme “gràcies a l'esforç de la gent normal”, ja que, tal i com ha volgut remarcar Aragonès, “els canetencs i canetenques que tiraven endavant la cooperativa” han fet possible que “cent anys després, es tornin a obrir les portes per retornar-lo a qui són els seus propietaris, el poble”. El cap de l’Executiu ha reconegut la feina de la cooperativa, la primera a Catalunya i una de les primeres a l’Estat, ja que amb el seu esforç han aconseguit que la ciutat de Canet de Mar i el panorama cultural del país en general, “es torni a omplir de passió, d'emocions i de llibertat”.

La direcció de la programació del nou equipament anirà a càrrec de la companyia Comediants, recordant els espectacles mítics que va crear a la mateixa sala durant els anys 70 i 80. El president Aragonès ha volgut posar en valor que l’Odèon sempre ha estat “un espai cultural de referència”, no només per Canet de Mar i pel Maresme, sinó “també pel conjunt del país”. “Aquesta història té tots els ingredients d'aquelles històries que acaben bé; una història que comença amb el cooperativisme, és a dir, la gent comuna que s'uneix per fer coses extraordinàries”, ha subratllat.

La jornada festiva ha començat amb un cercavila, seguit d’un ball en record als cooperativistes. Un dels esdeveniments més destacats ha estat la passarel·la d’arts amb un videomapatge inaugural, acompanyat d’una exposició a càrrec de l’Associació Cultural Plataforma Odèon. Per acabar, s’ha celebrat la representació d’un espectacle de teatre.
Xarxes socials de Govern
undefined
undefined
undefined
undefined
undefined
banner acords
banner butlletins
banner premsa
banner transparencia