·Es tracta d’una mesura voluntària que no suposarà incrementar la jornada laboral de 37,5 hores ni l’horari fix setmanal de permanència

·L’objectiu és donar resposta a la dificultat de cobertura de docents d'aquestes dues àrees

El Govern ha aprovat avui crear el complement retributiu per a una major dedicació lectiva del professorat l’especialitat de llengua catalana i literatura, com a component del complement específic docent. Al mateix temps, també es renova el mateix complement per a l’especialitat d’informàtica, que ja es va crear el passat curs 2022-2023.

Aquest complement s’aplica aquest curs 2023-2024 al professorat funcionari docent que, voluntàriament, vulgui ampliar el seu horari de docència per no deixar l’alumnat desatès si es constata la impossibilitat de cobrir una substitució temporalment.

La mesura té caràcter voluntari i es duu a terme a través del procediment ordinari i sempre pel període que dura la substitució. Això permet cobrir les substitucions de les especialitats professionals amb més mancances de docents disponibles a la borsa de substituts, com s’ha constatat darrerament, una situació que afecta les especialitats de Llengua i Literatura catalana i d’Informàtica i Sistemes i aplicacions informàtiques. D’aquesta manera, el Govern dona resposta a la dificultat de cobertura de docents d'aquestes dues especialitats.

El professorat que opti al complement tindrà 6 hores més de dedicació lectiva setmanal, en contacte amb els alumnes. En cap cas se superaran les 37,5 h de jornada laboral ni l’horari fix de permanència al centre docent.

A banda, el Departament recorda totes les mesures que ha emprès per pal·liar la manca de docents en certes especialitats:

  1. Obertura permanent de la borsa de personal docent per a totes les especialitats de la família professional d’informàtica.
  2. Publicació de les ofertes de substitucions per difícil cobertura.
  3. Exempció temporal d’alguns dels requisits exigits per a impartir l’especialitat.
  4. Matrícula a l’IOC (Institut Obert de Catalunya) dels grups d’alumnes que cursen mòduls d’informàtica.
  5. Prestigiar i millorar l’acollida dels docents (programa SENSEI). Aquesta actuació està impulsada i subvencionada pel Departament d’Educació i Formació Professional i cofinançada pel Fons Social Europeu Plus.
  6. Millora dels processos de difícil cobertura per agilitzar-les i reduir els tràmits administratius.