- Aquesta tarda s’ha celebrat una reunió de treball sobre educació al Palau de la Generalitat amb el president, la consellera i els representants dels grups parlamentaris
- Aquesta comissió estarà formada per 15 persones de l’àmbit educatiu amb l’objectiu d’elaborar un informe que estigui acabat a finals de febrer amb mesures concretes per al curs que ve
- Simó ha volgut “agrair als grups parlamentaris la seva voluntat d’arribar a acords per fer els canvis al sistema educatiu que ens permetin tenir uns bons pilars i on tothom pugui sentir que s’ha avançat pel sistema educatiu que aquest país mereix
El Govern i els grups parlamentaris han acordat la creació d’una comissió que concreti noves mesures educatives a curt i mitjà termini. L’acord ha tingut lloc en una reunió de treball sobre educació que ha reunit al president de la Generalitat, Pere Aragonès i Garcia, a la consellera d’Educació, Anna Simó i Castelló, i als representants dels grups parlamentaris.
Aquesta comissió, formada per representants de la comunitat educativa i de l’àmbit acadèmic, es posarà a treballar de manera immediata amb el compromís de tenir definides algunes mesures entre els mesos de gener i febrer, amb l’objectiu que siguin presentades al Consell Escolar de Catalunya i als grups parlamentaris, per analitzar-les abans que siguin elevades al Departament d’Educació i al conjunt del Govern.
La consellera d’Educació, Anna Simó, ha destacat que “l’objectiu és elaborar un informe que estigui acabat a finals de febrer amb dos apartats: un de mesures prioritzades pel curs que ve i un sobre les necessitats i propostes a mitjà i llarg termini”.
Simó ha explicat que es farà una proposta de perfils per als integrants de la comissió, un total de 15 persones, i que amb posterioritat s’elegiran els noms concrets dels membres. Aquests perfils serien: a banda un coordinador tècnic, dos docents, quatre persones de direccions de centres –que triarà la junta central de directors-, tres membres d’entitats pedagògiques, un docent que col·labori amb l’àmbit universitari de Magisteri i tres docents jubilats de prestigi, un representant de les famílies i un representant del món local. Aquesta comissió, a més, reflectirà també la diversitattant a nivell d’etapes educatives com a nivell territorial, de complexitat de centres, de titularitat i a nivell disciplinar –com ara formació professional o immersió lingüística-.
Els grups parlamentaris i el Govern han acordat que aquesta comissió contribuirà a treballar mesures tant immediates per al curs que ve com d’altres a mitjà i llarg termini. A principis del mes de febrer, ha explicat la consellera, es farà un retorn als grups parlamentaris amb el detall de les primeres conclusions per tal que els grups puguin incidir. Un cop acabat el treball, aquest s’elevarà als grups parlamentaris i al Consell Escolar de Catalunya (CEC), on hi haurà altres membres de la comunitat educativa per acabar d’enriquir el debat.
D’altra banda, Simó ha volgut “agrair als grups parlamentaris la seva voluntat d’arribar a acords per fer els canvis al sistema educatiu que ens permetin tenir uns bons pilars i on tothom pugui sentir que s’ha avançat pel sistema educatiu que aquest país mereix”.