1. En el servei urgent, s’incrementen els recursos de bases, professionals i hores de cobertura


La gerent de la Regió Sanitària de les Terres de l'Ebre i directora territorial de Salut, Íngrid Roca Burgueño, amb responsables del SEM.
La gerent de la Regió Sanitària de les Terres de l'Ebre i directora territorial de Salut, Íngrid Roca Burgueño, amb responsables del SEM.
{"name":"2023/12/22/16/05/dea6ca30-a358-4fe6-a3e7-2b22ec048753.jpeg","author":"Delegació del Govern a les Terres de l'Ebre. ","type":"0","location":"0","weight":109654}


El nou concurs, en fase de licitació, del Sistema d’Emergències Mèdiques (SEM) pel que fa al transport sanitari suposarà una millora per a les Terres de l’Ebre, que com a Regió millorarà les hores de cobertura, les unitats i bases. El concurs es troba actualment en fase de licitació, i tindrà una durada de 5 anys (2025-2030) i un pressupost màxim de 1.985M€ a Catalunya.


Aquesta oferta de contractació pública està basada en informes tècnics que s’han estat treballant al SEM amb una nova eina que s’ha creat en col·laboració amb l’Institut Cartogràfic i Geològic de Catalunya (l’ICGC), amb la voluntat de garantir la cobertura sanitària adequada a la ciutadania.


El concurs contempla millores en els equipaments tant físics com tecnològics, augmentant la seguretat i la connectivitat, el que revertirà en una millora en l’atenció a les persones, i també introdueix millores socials i laborals dirigides als professionals, apostant per la formació i el desenvolupament professional amb l’objectiu d’oferir un servei de màxima qualitat a les persones ateses.


En aquest sentit, a les Terres de l’Ebre s’incrementa la cobertura de Servei Emergències Mèdiques a tot el territori amb un model equitatiu. El nou concurs s’ha planificat en base a un estudi detallat per a optimitzar els recursos, garantir la cobertura de tota la RSTE amb una gestió dinàmica dels recursos, donant resposta a un territori amb dispersió poblacional significativa i vies de comunicació no ràpides.


A les Terres de l’Ebre es liciten 21 bases del SEM i dos punts d’espera, 17 Unitats de Suport Bàsic (SVB), 6 Unitats de Suport Vital (SVA) amb metge, infermera i tècnic, guanyant-ne dues respecte a l’últim concurs de transport sanitari. A més a més, s’amplien 35.000 hores de cobertura a tota la Regió Sanitària.


La gerent de la Regió Sanitària Terres de l’Ebre, Íngrid Roca, s’ha mostrat “satisfeta de poder seguir incrementant els recursos i millorant equipaments i dotació a nivell de tot el territori”. Roca ha volgut destacar que “aquest nou concurs ens permet incrementar els recursos a un territori amb una dispersió important, i hem de garantir-ne la cobertura”.



22 desembre 2023