Protecció Civil

fi alerta plaseqta

Protecció Civil desactiva l'alerta del PLASEQTA per l'incendi en una empresa logística de Reus

query_builder   26 desembre 2023 04:06

event_note Nota de premsa

Protecció Civil desactiva l'alerta del PLASEQTA per l'incendi en una empresa logística de Reus

  1. Un cop els bombers i qualitat ambiental han informat que totes les mesures han donat negatiu, ha finalitzat el confinament de la població de La Canonja
  2. Les tasques d’extinció de l’incendi evolucionen favorablement


Protecció Civil de la Generalitat ha desactivat al voltant de les 4 de la matinada l’Alerta del Pla d'emergència exterior del sector químic de Tarragona (PLASEQTA), que queda en prealerta, un cop totes les mesures de contaminant han resultat negatives i les tasques d’extinció de l’incendi evolucionen favorablement a l’empresa Salvat logística del Polígon Cim del Camp, a Reus.

Els Bombers de la Generalitat havien estat alertats de l'incendi als volts de les 23.30 hores de la nit de dilluns. El foc, inicialment, afectava un camió frigorífic just a l'accés de l'empresa. L'incendi, però, s'ha propagat i ha acabat afectant l'interior de la construcció. En total, les flames han destruït les 3 naus centrals de l'empresa, dedicada a l'emmagatzematge, la distribució i el transport de productes farmacèutics. Part de la coberta s'ha esfondrat, afectada pel foc.

Els Bombers, que hi han estat treballant amb 28 dotacions terrestres, han apartat diversos vehicles estacionats a tocar de la façana de la nau sinistrada per tal de minimitzar riscos.

A més de treballar en l'extinció de l'incendi des de l'exterior, els Bombers també han establert un pla de sectorització de l'edifici afectat per evitar que el foc propagués a la resta de naus, aconseguint confinar-lo fins a donar-lo per estabilitzat.

Paral·lelament, el Grup de Riscos Tecnològics dels Bombers de la Generalitat (GRIT) han anat prenent mesures de qualitat ambiental per valorar en tot moment l'ordre de confinament a la Canonja. Quan les mesures han donat repetidament valors negatius, els Bombers han aixecat el confinament, a tocar de les 03.30h de la matinada.

També hi han treballat la unitat sanitaritzada conjunta dels Bombers i el Sistema d'Emergències Mèdiques (SEM) i el Grup Operatiu de Suport dels Bombers (GROS), que ha donat suport logístic a tot el dispositiu.

Els Mossos d’Esquadra i efectius de la Policia Local han estat a la zona fent els controls d'accessos al polígon, i el Sistema d’Emergències Mèdiques (SEM) ha desplaçat preventivament 2 unitats terrestres, que no han hagut de fer cap actuació.

El personal de Qualitat Ambiental desplaçat a la zona també ha fet medicions de contaminants en diferents punts, les quals han resultat totes negatives.

Durant tota la nit s’ha mantingut reunit el comitè tècnic del pla per fer seguiment de l’incendi i de les mesures per a la població, i s’ha estat en contacte permanent amb els municipis de Reus i la Canonja.


Xarxes socials de Govern
undefined
undefined
undefined
undefined
undefined
banner acords
banner butlletins
banner premsa
banner transparencia