Protecció Civil de Catalunya ha activat el Pla d'emergència exterior del sector químic de Catalunya (PLASEQCAT) en fase d'emergència Categoria 2 per un accident a l’empresa MAPA SPONTEX IBERICA SA (Malgrat de Mar).

Al lloc s'han desplaçat operatius de Bombers, Mossos i SEM. Els serveis d'emergències han fet la valoració de danys personals com a conseqüència dels esdeveniments i el balanç provisional és de 5 ferits lleus.

Els Bombers de la Generalitat han rebut l’avís a les 8.33h d’una fuita de sulfur d’hidrogen a una empresa del camí Pomereda de Malgrat de Mar. Immediatament han activat 9 dotacions, entre elles dos Furgons de Risc Químic i el Grup d’Incidents Tecnològics del Cos (GRIT), a més del vehicle sanitaritzat del Grup de Suport Operatiu (GROS) amb infermer del Sistema d’Emergències Mèdiques (SEM) i el cap de coordinació territorial de la Regió d’Emergències Metropolitana Nord. En arribar han confirmat que hi havia acumulació de gasos tòxics a l’interior de la indústria fruit d’una reacció química i es notava una olor forta des de l’exterior. L’empresa s’ha evacuat i hi ha cinc treballadors afectats per la reacció que estaven sent atesos pel SEM.

Els Bombers han assegurat la zona, tallant el carrer i creant una zona segura a una distància prudencial de l’empresa, han confirmat que no ha quedat cap ferit a l’interior del recinte, i han descartat que calgués un confinament dels habitatges propers. Han treballat amb 22 efectius a la indústria per restablir la normalitat a la zona.

El Sistema d’Emergències Mèdiques (SEM) ha rebut l’avís a les 8:10h i han traslladat al lloc de l’accident les següents unitats: 4 UIS, ERI-2, 2 unitats SVB, 1 unitat SVA. S’han atès 5 afectats lleus, 3 dels qual han estat traslladats a l’Hospital de Blanes i 2 a l’Hospital de Calella.

Dues dotacions de Mossos d’Esquadra han col·laborat en la evacuació d'unes 40-50 persones de la fàbrica, conjuntament amb la Policia Local de Malgrat de Mar i la pròpia empresa. També han tallat l'accés al perímetre de seguretat.