Protecció Civil de Catalunya ha desactivat aquest migdia el Pla d'emergència exterior del sector químic de Catalunya (PLASEQCAT), que s’havia activat en fase d'emergència aquest matí per l’accident a l’empresa MAPA SPONTEX IBERICA SA, al Camí de la Pomereda 3, de Malgrat de Mar (Maresme).

Els Bombers de la Generalitat, després de fer lectures de gasos a l’interior de la indústria i ventilar l’espai afectat, han netejat juntament amb personal de l’empresa la zona on s’ha produït la reacció. Un cop les lectures han estat negatives i les tasques de neteja han finalitzat, han tornat la custòdia de l’empresa a la propietat i els han indicat les mesures preventives que caldrà que tinguin en compte quan recuperin el normal funcionament de l’activitat.

El Sistema d’Emergències Mèdiques (SEM) també ha desplaçat a la zona diverses unitats, les quals han atès 5 afectats lleus.

Dues dotacions de Mossos d’Esquadra han col·laborat en l’evacuació d'unes 40-50 persones de la fàbrica, conjuntament amb la Policia Local de Malgrat de Mar i la pròpia empresa. També han tallat l'accés al perímetre de seguretat.