Protecció Civil

FI PLASEQCAT

Protecció Civil desactiva el pla PLASEQCAT un cop normalitzada la situació en una empresa de Malgrat de Mar

query_builder   28 desembre 2023 14:43

event_note Nota de premsa

Protecció Civil desactiva el pla PLASEQCAT un cop normalitzada la situació en una empresa de Malgrat de Mar

Protecció Civil de Catalunya ha desactivat aquest migdia el Pla d'emergència exterior del sector químic de Catalunya (PLASEQCAT), que s’havia activat en fase d'emergència aquest matí per l’accident a l’empresa MAPA SPONTEX IBERICA SA, al Camí de la Pomereda 3, de Malgrat de Mar (Maresme).

Els Bombers de la Generalitat, després de fer lectures de gasos a l’interior de la indústria i ventilar l’espai afectat, han netejat juntament amb personal de l’empresa la zona on s’ha produït la reacció. Un cop les lectures han estat negatives i les tasques de neteja han finalitzat, han tornat la custòdia de l’empresa a la propietat i els han indicat les mesures preventives que caldrà que tinguin en compte quan recuperin el normal funcionament de l’activitat.

El Sistema d’Emergències Mèdiques (SEM) també ha desplaçat a la zona diverses unitats, les quals han atès 5 afectats lleus.

Dues dotacions de Mossos d’Esquadra han col·laborat en l’evacuació d'unes 40-50 persones de la fàbrica, conjuntament amb la Policia Local de Malgrat de Mar i la pròpia empresa. També han tallat l'accés al perímetre de seguretat.Xarxes socials de Govern
undefined
undefined
undefined
undefined
undefined
banner acords
banner butlletins
banner premsa
banner transparencia