Drets Socials

El conseller Carles Campuzano respon als mitjans de comunicació.

El conseller Campuzano advoca per una "governança compartida" dels fluxos migratoris i demana disposar dels "recursos suficients"

query_builder   28 desembre 2023 18:19

event_note Nota de premsa

El conseller Campuzano advoca per una "governança compartida" dels fluxos migratoris i demana disposar dels "recursos suficients"

  1. La secretària d’Infància, Adolescència i Joventut participa a la Conferència Sectorial de Migracions

“La Generalitat ha de poder participar en la governança del flux migratori. Volem ser actius en el govern de les migracions, no només responsables en les polítiques d’acollida i integració”, ha apuntat aquest dijous el conseller de Drets Socials, Carles Campuzano i Canadés, que ha assegurat que el Govern català està fent un “esforç molt rellevant” en l’acollida de persones nouvingudes.

Així s’ha expressat el titular de Drets Socials després que aquest matí s’hagi celebrat a Madrid la Conferència Sectorial de Migracions a la qual hi ha assistit la secretària d’Infància, Adolescència i Joventut, Núria Valls Carol; amb la ministra d’Inclusió, Seguretat Social i Migracions, Elma Saiz; el ministro de Política Territorial i Memòria Democràtica, Angel Víctor Torres; així com altres autoritats i representants de la resta de l’Estat espanyol. Per part de la Generalitat, també hi ha assistit, virtualment, la secretària d'Igualtats del Departament d'Igualtat i Feminismes, Mireia Mata Solsona.

“És positiu que s’hagi fet aquesta reunió, on hem constatat la bona predisposició per treballar i compartir informació. Ara hem de veure com es concreten les propostes”, ha explicat Núria Valls després de la conferència que ha demanat que “no siguin només bones intencions, sinó que sigui útil”.

En el marc de la trobada, s’ha acordat crear un grup de treball tècnic per intercanviar informació, i s’ha acordat que el Ministeri d’Infància i Joventut lideri la creació d’un altre grup de treball per abordar específicament l’atenció dels menors no acompanyats. Aquesta, la de crear un grup especial per als joves i adolescents sense referents, és una mesura que el Departament de Drets Socials ja havia demanat en l’anterior conferència sectorial. “Valorem el to i l’actitud i que una proposta que fa temps que ve plantejant la Generalitat, que és la creació d’un grup de treball específicament sobre la situació dels joves migrants sols, es creï”, ha considerat el conseller de Drets Socials.

“La Generalitat ha de rebre els recursos econòmics suficients i adequats”, ha defensat el conseller, per atendre el conjunt de les persones migrants i, de forma concreta, els joves migrats sols des del Departament de Drets Socials. “Si volem atendre bé els joves que venen al nostre país a guanyar-se la vida i facilitar el seu procés d’integració a la societat catalana, necessitem que l’estat espanyol ens acompanyi”, ha afegit el titular de Drets Socials que ha recordat que el Departament els segueix acompanyant més enllà dels 18 anys en el seu procés d’emancipació.

La propera conferència sectorial, segons s’ha acordat aquest dijous, se celebrarà el proper mes de març i a partir d’ara tindrà un caràcter bianual.

Enguany, amb dades a 30 de novembre, han arribat 2.013 adolescents i joves migrats sols a Catalunya.

Xarxes socials de Govern
undefined
undefined
undefined
undefined
undefined
banner acords
banner butlletins
banner premsa
banner transparencia