Educació

Reunió de la consellera Anna Simó amb la ministra Pilar Alegría

Simó demana a l'Estat que es corresponsabilitzi en els reptes de l'educació

query_builder   28 desembre 2023 19:52

event_note Nota de premsa

Simó demana a l'Estat que es corresponsabilitzi en els reptes de l'educació

  1. La consellera trasllada a la ministra d’Educació la necessitat de respectar les competències i dotar econòmicament les lleis i els reials decrets com el de l’FP
  2. En la reunió s’ha repassat el Pla de treball que ha elaborat el Departament d’Educació amb les necessitats i prioritats de Catalunya per a la legislatura estatal
Reunió de la consellera Anna Simó amb la ministra Pilar Alegría{"name":"2023/12/28/19/23/6b4c849f-474c-444a-84f1-831ccf8d5091.jpg","author":"Educació","type":"0","location":"0","weight":170940}La consellera d’Educació, Anna Simó Castelló, ha demanat a la ministra d'Educació, Formació Professional i Esports, Pilar Alegría, que l’Estat es corresponsabilitzi dels reptes de l’educació de Catalunya, en una reunió a Madrid. Simó ha explicat que a la reunió s’ha repassat el Pla de treball per als pròxims 4 anys que ha elaborat el Departament d’Educació per al Ministeri per emmarcar les demandes, prioritats i necessitats de Catalunya. “Hem posat sobre la taula la corresponsabilitat en el finançament en aquelles qüestions de vital importància, i la voluntat d’anar avançant en les que tenim competència compartida”, i les que són competència de l’Estat, ha apuntat la consellera.

Simó ha explicat que “estem en un moment en què els centres necessiten calma, no més novetats, i reforç per fer bé la seva feina i fer millores de fons: el Pla de treball presentat comença preguntant a què està disposat el Ministeri a ajudar per fer-ho possible? Quins canvis de sistema, que depenen de competències estatals, està disposat a tirar endavant el Ministeri?”.

A la trobada també s’ha abordat la nova normativa de l’FP i la manca de memòria econòmica que acompanya el Reial Decret; aspectes relatius a l’acollida de menors nouvinguts; la lluita contra l’abandonament i la modificació dels plans d’estudi dels ensenyaments universitaris relacionats amb la docència, com magisteri. El Pla de treball inclou el traspàs a la Generalitat de la competència sobre el cos de docents i el d’inspecció, que per ara són estatals. A petició de la ministra, la consellera ha compartit el procés participatiu fet a Catalunya per elaborar unes instruccions als centres sobre l’ús del mòbil a l’aula i fora de l’aula.

28 de desembre de 2023


Xarxes socials de Govern
undefined
undefined
undefined
undefined
undefined
banner acords
banner butlletins
banner premsa
banner transparencia