Cultura

Foto

El Departament de Cultura subvenciona projectes de creativitat digital amb més de 3 milions d'euros

query_builder   29 desembre 2023 10:46

event_note Nota de premsa

El Departament de Cultura subvenciona projectes de creativitat digital amb més de 3 milions d'euros

  1. S’ha donat suport a 156 projectes d’art digital i videojocs arreu del territori català
Foto{"name":"2023/12/29/09/35/cca3b7c2-cedf-4a68-a8a1-0e71f1a77a6b.jpg","author":"Cultura Digital","type":"0","location":"0","weight":208672}

El Departament de Cultura, en el marc de la seva aposta per l’impuls dels videojocs i dels projectes culturals que fusionen l’art i la tecnologia, ha subvencionat enguany el sector de la creativitat a través de quatre línies d’ajut amb 3.010.109 euros.

D’aquestes subvencions de suport a la creativitat digital, dues són línies noves del 2023: els ajuts als programes d’incubació de projectes en l’àmbit de la creativitat digital i els ajuts a les entitats articuladores de cultura digital. Han estat dotades amb 350.000 euros i 160.000 euros, respectivament. Alguns dels projectes subvencionats són les incubadores i programes de mentoria de videojocs GameGi, Level UP o Serious Games Lab, DeviCAT, HacTE o Barcelona Music Tech Hub com a associacions professionals rellevants de la cultura digital a Catalunya.

Per segon any s’han convocat els projectes culturals que fan servir tecnologies immersives amb un milió i mig d’euros. S’ha donat suport a 86 experiències immersives de diferents tipologies (Realitat Virtual, Realitat Augmentada, Realitat Mixta, Mapatge i espais immersius) que impacten en gairebé tots els àmbits i disciplines artístiques i culturals. Alguns d’ells són: The Library of Tomorrow, el nou Museu Digital Casa Ametller, l’àrea del Túnel del Temps del Circ Raluy, l’obra de Playmodes ‘Astres: mapping làser al firmament’ o la nova peça immersiva d’Onionlab: ‘Debris’.

I a més, de nou s’han tornat a convocar els ajuts a esdeveniments de cultura digital amb un milió d’euros de pressupost. El Departament de Cultura ha pogut impulsar 56 esdeveniments de cultura digital i videojocs d’arreu del territori. Alguns d’ells són el Mira Festival, l’OFFF Barcelona, l’IndieDevDay o l’uBeat.

Distribució territorial

Un dels altres elements a destacar dels projectes subvencionats és la seva variada distribució territorial. De fet, un 43,59% de les subvencions atorgades són per a fora de la demarcació de Barcelona. En total, s’ha donat suport a 88 projectes de Barcelona, 17 projectes de Girona, 11 de Tarragona, 10 de la Catalunya Central, 9 de les Terres de l’Ebre, 6 a Ponent, 6 a l’Alt Pirineu, 5 al Penedès i 4 en línia. Aquesta dimensió territorial demostra la vitalitat creativa arreu del país.

La Direcció General d’Innovació i Cultura Digital

La creativitat digital és una de les prioritats de la Direcció General d’Innovació i Cultura Digital, creada al principi d’aquesta legislatura per donar suport a totes aquelles expressions artístiques innovadores que articulen i fomenten les sinergies entre art, cultura i tecnologia.

L’àmbit d’actuació de la Direcció General d’Innovació i Cultura Digital del Departament de Cultura abasta, a més de l’explicat anteriorment, el foment de la introducció de pràctiques i tècniques innovadores i mitjançant tecnologies en el procés creatiu en tots els àmbits culturals, el foment de la relació entre els àmbits tecnològic i artístic i el suport a la indústria i a l’ecosistema dels videojocs a Catalunya.

L’objectiu és doble: per una banda, enfortir i millorar les condicions per a la creació de cultura digital i, per l’altra, acostar aquestes expressions i canals a la ciutadania arreu del país.

La Direcció General ha impulsat, durant el 2023, entre altres iniciatives: La Foneria, el futur centre de creativitat digital de Catalunya que s’ubicarà a l’edifici de la foneria de canons de la Rambla; ha engegat la nova etapa de la Taula del Videojoc de Catalunya; ha estrenat el web www.videojocscatalans.cat; ha donat suport a ‘Digital Impact’, la gran exposició d’art digital que ha tingut lloc al Disseny Hub Barcelona; ha fet itinerar l’exposició ‘Nova Pantalla, el videojoc a Catalunya’ per diverses localitats de Catalunya; ha organitzat una nova fira d’ocupació a l’IndieDevDay; ha estat present al SAGA, Saló del Gaming i ha seguit treballant la definició del Pla de Cultura Digital de la Generalitat 2026 que es presentarà als inicis del 2024.

Xarxes socials de Govern
undefined
undefined
undefined
undefined
undefined
banner acords
banner butlletins
banner premsa
banner transparencia