Direcció General de Comunicació

Nomenaments

Nomenaments

query_builder   3 gener 2024 14:14

event_note Nota de premsa

Nomenaments

Departament de la Presidència

Marc Realp Campalans, Secretari de Telecomunicacions i Transformació Digital

Nascut a Barcelona l’any 1977.

És doctor per la Universitat Politècnica de Catalunya (UPC) i Enginyer superior de telecomunicacions per la mateixa universitat.

És doctor cum laude i enginyer superior en telecomunicacions per la Universitat Politècnica de Catalunya (UPC), màster en optoelectrònica i sistemes de comunicació per la Universitat de Northumbria a Newcastle i postgrau en desenvolupament directiu per ESADE. La seva carrera professional es va iniciar l'any 2002 al Centre Tecnològic de Telecomunicacions de Catalunya com a investigador associat fins al 2008. El març d’aquell any s'incorpora a l'empresa de consultoria tecnològica Aggaros on n'assumeix la direcció de desenvolupament de negoci nacional i internacional i esdevé responsable del sector d'administracions públiques. L'any 2014 es va incorporar al comitè de direcció de l'empresa i el juliol del 2016 va ser nomenat director general de l’Autoritat Catalana de la Competència, càrrec que va exercir fins al març de 2022. Aquell mateix any va començar a treballar a l’empresa Capgemini, multinacional de consultoria tecnològica i serveis digitals, com a director d’innovació i solucions per al sector públic.

Ha publicat diversos articles de premsa a La Vanguardia, l’ARA, Expansión, Nació Digital i Via Empresa i ha estat entrevistat en mitjans de comunicació com el diari ARA, RTVE, Catalunya Ràdio i BTV.

Realp és expert en tecnologia, competència i regulació amb una sòlida formació i un consolidat perfil tècnic i de gestió. Disposa d’un ampli coneixement de l’ecosistema tecnològic i d’innovació a Catalunya.


Departament de Recerca i Universitats

Joan Guàrdia Olmos, rector de la Universitat de Barcelona (UB)

Nascut a Barcelona l’any 1958.

És rector de la UB des de 2020 i ha resultat elegit per a un segon mandat en les eleccions del passat mes de desembre. Catedràtic de Metodologia de les Ciències del Comportament a la Facultat de Psicologia de la UB, Guàrdia també és expert en estadística i en l’estudi sistemàtic de la conducta humana. Com a investigador de l’Institut de Neurociències de la UB i de l’Institut de Sistemes Complexos (UBICS) ha realitzat recerca sobre neurociència quantitativa i computacional.

Pel que fa a la docència, el rector de la UB ha impartit classes a la Facultat de Psicologia, però també a les de Farmàcia, Economia i Empresa, Geografia i Història, Infermeria, Educació i Biologia.

Amb una llarga experiència en diferents càrrecs de gestió acadèmica, Joan Guàrdia ha dirigit tesis doctorals a diverses universitats catalanes, estatals i internacionals, és autor de més de 30 llibres i més de 260 articles científics, a més de ser l’investigador principal de multitud de projectes de recerca i coordinador de nombrosos seminaris i cursos.


Departament de Territori

Pere Macias i Arau, comissionat per al Traspàs Integral de Rodalies

Nascut a Olot l’any 1956.

És doctor en Enginyeria de Camins, canals i ports per la Universitat Politècnica de Catalunya. Ha estat coordinador del Pla de Rodalies de Catalunya i director estratègic el Projecte de connexió de les xarxes tramviàries per la Diagonal.

Va ser alcalde d’Olot entre els anys 1984 i 1996 i disposa d’una llarga experiència en l’àmbit polític i institucional. Va ser president de la Diputació de Girona entre els anys 1994 i 1996, conseller de Medi Ambient entre els anys 1996 i 1997, conseller de Política Territorial i Obres Públiques entre el 1997 i el 2001, senador entre el 2004 i el 2008 i diputat al Congrés entre el 2008 i el 2015. També va ser president de l’Autoritat del Transport Metropolità entre els anys 1997 i 2001, des d’on va impulsar la integració tarifària.

Macias és la nova figura adscrita al Departament de Territori que haurà de coordinar els treballs i el procés per garantir que el traspàs de Rodalies a la Generalitat es du a terme de manera correcta i sense impactes significatius en la prestació del servei i la satisfacció dels usuaris.

A més, entre les seves funcions, que començarà a exercir a partir del pròxim 8 de gener, també hi ha la d’aconsellar els equips tècnics per establir i assegurar el compliment dels estàndards de qualitat en els serveis ferroviaris, incloent-hi la puntualitat, la seguretat i l'atenció al client, així com actuar de manera coordinada amb les diferents unitats competents en matèria ferroviària del Departament i sota la direcció superior de la personal titular de Territori, la consellera Ester Capella i Farré.


El Govern a les xarxes
undefined
undefined
undefined
undefined
undefined
banner acords
banner butlletins
banner premsa
banner transparencia