Bon dia i bon dia de Reis,

us detallem els serveis més destacats dels Bombers de la Generalitat des d’ahir a les 18 hores i fins aquest matí, per regions d’emergències.


Regió d’Emergències Centre

04.07, Vic: incendi de contenidors al Passeig de la Mare de Déu de Lorda. Cremen dos contenidors i la dotació de Bombers de la Generalitat actuant retira un vehicle perquè no resulti afectat. Durant l’extinció, la policia local avisa d’un altre incendi de contenidors al carrer del doctor Càndid Bayés (04.30 h). Allà, hi crema un contenidor i dos més resulten afectats per la calor.

Regió d’Emergències de Girona

18.20 h, Girona: incendi d’un contenidor al carrer de la Mare de Déu del Mont. A les 19.39 h, els Bombers de la Generalitat n’apaguen un altre al carrer de la Sarriera.

18.40 h, Palamós: un home és evacuat a l’hospital a causa d’intoxicació lleu pel fum d’un incendi a la cuina de casa seva, situada al carrer del Montseny de Sant Joan de Palamós. Ha cremat la campana extractora i els armaris del voltant. Activades 5 dotacions de Bombers de la Generalitat, però finalment només en treballa una.

20.12 h, Torroella de Montgrí: un gos cau en un pou d’uns tres metres de profunditat a causa de l’espant causat pels petards de la rua dels Reis, expliquen els seus amos. Un Bomber de la Generalitat baixa al pou amb una escala i troba el gos entortolligat a una corda de la bomba del pou, però il·lès, i el retorna a la seva família.

04.20 h, Torroella de Montgrí: accident amb dos ferits lleus a la carretera Gi-641, punt quilomètric 2. Un vehicle bolca i surt de la via i el conductor en resulta atrapat. Les tres dotacions actuants de Bombers de la Generalitat efectuen una extracció segura lateral i posen l’home, de 20 anys, en mans dels sanitaris. L’altre ferit lleu és el conductor de l’altre vehicle implicat en el sinistre.

Regió d’Emergències de Lleida

20.26, Alcoletge: cremen dos camions d’escombraries i vuit més resulten afectats per la calor dins una nau del polígon industrial El Roser. Deu dotacions de Bombers de la Generalitat hi treballen des de dins i amb l’autoescala per evitar que les flames afectin les naus properes. En ventilem algunes perquè hi ha entrat fum. A les 00.28 h l’incendi es dona per extingit, però els efectius donen indicacions als responsables de revisar el recinte cada dues hores.

Regió d’Emergències Metropolitana Nord

19.13 h, Mataró: accident frontal entre dos cotxes a la N-II, punt quilomètric 649. En un dels vehicles hi viatgen 2 adults i dos infants de 4 i 2 anys, i en l’altre un adult i un noi de 12 anys. Tots reben trasllat hospitalari. Les dues dotacions de Bombers de la Generalitat actuants netegen calçada i desconnecten la bateria dels vehicles.

02.14 h, Vilassar de Mar: un cotxe pateix una sortida de via i s’encasta contra el mur d’una casa al carrer del Canonge Almera. Tres dotacions de Bombers de la Generalitat atenen la conductora, que ha quedat atrapada dins el cotxe, desconnecten la bateria del vehicle, retiren la llum d’un pal elèctric afectat per l’impacte i revisen els desperfectes del mur.

02.45 h, Castellar del Vallès: incendi d’un contenidor entre el carrer de Sala Boadella i la carretera de Setmenat. A continuació, arriba un avís més entre els carrers Josep Anselm Clavé i Hospital (02.53 h), on hi crema un altre contenidor.

05.02 h, Sabadell: cremen dos contenidors i la calor n’afecta un tercer i una furgoneta al carrer de Roger de Flor. Hi actua una dotació de Bombers de la Generalitat.

06.31 h, Castellbisbal: accident entre dos cotxes a la A-2, quilòmetre 591. Ambdós vehicles estan bolcats i tres dotacions dels Bombers de la Generalitat extreuen una persona d’un dels cotxes.

Regió d’Emergències Metropolitana Sud

00.44 h, Castelldefels: una explosió de gas causa nombrosos desperfectes a un pis de l’avinguda Tres-cents tres. Dues dotacions de Bombers de la Generalitat revisen el pis, que ha quedat força malmès per una ona expansiva que ha sortit per la façana del davant i del darrera, tot trencant vidres de les finestres i balcons, armaris i el sostre de la cuina. El llogater de l’habitatge hi era, a la cuina, en el moment de l’explosió i ha rebut ferides de caire lleu. La companyia de subministrament no ha detectat fuga de gas ni risc de cap mena per als altres habitatges.

Regió d’Emergències de les Tarragona

20.49 h, Valls: fuita d’aigua calenta dels tancs acumuladors de les plaques solars a un edifici del carrer dels Ametllers. Una dotació de Bombers de la Generalitat revisa l’edifici, afectat per un fum que acaba essent el vapor de l’aigua calenta que s’escola pels falsos sostres de l’edifici. Els efectius tallen el subministrament i garanteixen la seguretat del bloc.

04.22 h, Tarragona: cremen 2.000 metres quadrats de vegetació a la urbanització del Pedrol. Quatre dotacions de Bombers de la Generalitat apaguen una extensió de matollar, herba fina i algun garrofer. L’incendi no arriba a la massa forestal. Poc després de les 9 h, l’incendi s’ha donat per extingit i s’han retirat les dotacions.

07.53 h, Mont-roig del Camp: incendi de vegetació baixa a tocar dels carrers de Sortanelles i del Secalló. Els alertants adverteixen que bufa vent fort. Quatre dotacions de Bombers de la Generalitat donen per extingit l’incendi, que ha afectat uns 500 metres quadrats de vegetació, a les 9.49 h.

Regió d’Emergències Terres de l’Ebre

Serveis a causa del vent:

02.25 hm Amposta: retirada d’un pi caigut a l’avinguda de Santa Bàrbara. Hi treballen dues dotacions de Bombers de la Generalitat.

10.02 h, Tortosa: retirada una pèrgola i vidres trencats d’una terrassa del carrer del Topete. Hi treballa una dotació de Bombers de la Generalitat.

10.10 h, Roquetes: una dotació activada pel trencament de la claraboia d’una casa situada al carrer de Lleida.

Cerdanyola del Vallès, 6 de gener de 2024

11.00 hores