Bombers

Una persona mor en un incendi d'habitatge a Calella (Maresme)

query_builder   8 gener 2024 08:18

event_note Nota de premsa

Una persona mor en un incendi d'habitatge a Calella (Maresme)

  1. Els Bombers de la Generalitat han activat nou dotacions per extingir l’incendi que cremava un tercer pis

Els Bombers de la Generalitat han treballat, aquesta matinada, en l’incendi d’un tercer pis de l’avinguda de Vallderoure, a Calella (Maresme), on ha mort una persona.

A l’arribada dels efectius a l’incendi, l’avís del qual s’ha rebut a les 03.47 h, han localitzat un incendi completament desenvolupat al tercer pis d’un bloc de set plantes, amb l’escala inundada de fum. Els Bombers han activat per treballar a l’incendi cinc camions d’aigua, una autoescala automàtica, dos vehicles de comandament, amb el cap i el sotscap de coordinació territorial, i la unitat sanitaritzada del GROS (Grup Operatiu de Suport) amb un infermer del SEM (Sistema d’Emergències Mèdiques).

Després de revisar i ventilar l’escala, i un cop atacades les flames del tercer pis, els Bombers han donat l’incendi per controlat a les 04.13 h i han localitzat el cos sense vida d’una persona a l’interior. El pis ha quedat completament calcinat i l’incendi no ha propagat fora d’aquest. L’habitatge adjacent ha quedat afectat pel fum i els pisos superiors també han resultat afectats pel fum.

De l’interior del pis cremat hi ha una persona que s’ha autoevacuat abans de l’arribada dels Bombers i una altra de confinada a una habitació amb un gos, a qui els Bombers han pogut donar seguretat en tot moment tenint-la localitzada a recer del fum i les flames. Del pis adjacent, els Bombers han evacuat una persona en bon estat per una escala de veïns d’un bloc lateral. El veïnat de la resta de pisos s’ha autoevacuat o confinat als seus habitatges, sense cap afectació important.

Un cop controlat l’incendi, els Bombers també han revisat la resta de pisos del bloc, han descartat afectació estructural, i havent extingit el foc han autoritzat el retorn dels evacuats als seus habitatges, tret dels dos pisos de la tercera planta que han quedat inhabitables, un per l’efecte de les flames i l’altre pel fum.

Els Mossos d’Esquadra han activat 7 dotacions i han obert una investigació per esclarir les causes de l’incendi, així com per identificar la persona finada. Per part del SEM, han activat 6 unitats i han evacuat 3 persones menys greus a l’Hospital de Calella. També ha treballat al servei la Policia Local de Calella.

Emergències
Seguretat
El Govern a les xarxes
undefined
undefined
undefined
undefined
undefined
banner acords
banner butlletins
banner premsa
banner transparencia