Servei Català de Trànsit

El Servei Català de Trànsit publica tests en línia en català per al permís B . El Govern reforça el català en l'àmbit de les autoescoles . La Secretaria de Política Lingüística prioritza el sector i impulsa 13 projectes que amplien l¿oferta de material formatiu per a la conducció

El Servei Català de Trànsit publica tests en línia en català per al permís B

El Govern reforça el català en l'àmbit de les autoescoles

query_builder   9 gener 2024 16:19

event_note Nota de premsa

El Servei Català de Trànsit publica tests en línia en català per al permís B

El Govern reforça el català en l'àmbit de les autoescoles

La Secretaria de Política Lingüística prioritza el sector i impulsa 13 projectes que amplien l’oferta de material formatiu per a la conducció


El Servei Català de Trànsit (SCT) i la Secretaria de Política Lingüística reforcen el català en l’àmbit de la formació de les autoescoles. Les accions que es posen en marxa s’emmarquen en el pla de foment del català a les escoles particulars de conductors impulsat enguany pels departaments d’Interior i Cultura i en el conveni de col·laboració amb la Federació d’Autoescoles de Catalunya, que té l’objectiu de blindar el dret a utilitzar el català en la formació i examen del permís de conducció.

En la presentació d’aquest pla de foment del català a les autoescoles, el director del Servei Català de Trànsit, Ramon Lamiel, ha explicat que “en el cas dels nostres materials de recuperació de punts que tenen les autoescoles, hem vist que hi ha un 18% de demanda de materials en català, tot i que depèn també de la demarcació: a Girona està al voltant del 50%, a Lleida el 45%; en canvi a Tarragona i a Barcelona tenim encara molt terreny per treballar. Però si més no, aquest és un indicador de l’ús que en fan els usuaris. No obstant, és important garantir tota la cadena d’accessibilitat al català a l’hora de treure’s el permís de conduir B”. D’altra banda, el titular de Trànsit ha destacat que “els materials són telemàtics i això facilitarà molt el seu accés i consum. Alhora, hem de poder garantir que els usuaris puguin fer l’examen de conduir en català, sense por”. “A més del permís de conduir B, també volem estendre-ho a altres tipus de permisos”, ha afegit Lamiel.

Al seu torn, el secretari de Política Lingüística, Francesc Xavier Vila ha manifestat que “fins ara els alumnes d’autoescoles es trobaven amb una suma de factors: sense recursos per preparar un examen que demana una terminologia i uns conceptes específics; la dificultat objectiva d’optar a aquestes proves perquè no es facilitava des de les instàncies oportunes; i una qüestió de disposició mental: davant de tots aquests impediments, la gent es retreia i s’estimava més no jugar-se-la. Per tant, el que volem és donar l’oportunitat a aquestes persones perquè puguin utilitzar el català amb plena llibertat en un àmbit tan important com el de la conducció”.

INFORMACIÓ AMPLIADA AL PDF ADJUNT



1  

Fitxers adjunts

Nota tests en català

Nota tests en català
PDF | 281261

El Govern a les xarxes
undefined
undefined
undefined
undefined
undefined
banner acords
banner butlletins
banner premsa
banner transparencia