Drets Socials

El president de la Generalitat, Pere Aragonès i Garcia, i el conseller de Drets Socials, Carles Campuzano i Canadés, han encapçalat la reunió anual del Consell de la Discapacitat de Catalunya.

El CODISCAT celebra l'aprovació del Codi d'Accessibilitat de Catalunya

query_builder   9 gener 2024 20:21

event_note Nota de premsa

El CODISCAT celebra l'aprovació del Codi d'Accessibilitat de Catalunya

  1. El president de la Generalitat i el conseller Campuzano encapçalen la reunió del Consell de la Discapacitat de Catalunya celebrada al Palau de la Generalitat
  2. El Govern informa sobre els canvis que s’han fet per agilitar les convocatòries de subvencions, facilitar la feina de les entitats i donar suport a les persones amb discapacitat
El president de la Generalitat, Pere Aragonès i Garcia, i el conseller de Drets Socials, Carles Campuzano i Canadés, han encapçalat la reunió anual del Consell de la Discapacitat de Catalunya.{"name":"2024/01/09/19/25/4bcb4cd6-557f-41c2-9c8c-463a12c04fb4.jpeg","author":"DSO","type":"0","location":"0","weight":87137}

El president de la Generalitat, Pere Aragonès i Garcia, i el conseller de Drets Socials, Carles Campuzano i Canadés, han encapçalat la reunió anual del Consell de la Discapacitat de Catalunya (CODISCAT). Aquest òrgan agrupa les entitats més representatives de l’àmbit de les persones amb discapacitat i és responsable de vetllar per la transversalitat de les polítiques de promoció de l’autonomia personal i de l’atenció a aquest col·lectiu.

En el decurs de la reunió, el Govern ha informat el sector sobre les actuacions que s’impulsen des de la Generalitat per millorar la qualitat de vida i l’autonomia de les persones amb discapacitat, i esdevenir un país accessible i amb garantia d’oportunitats per a tothom.

El tema que ha centrat la trobada ha estat l’aprovació del Codi d’Accessibilitat de Catalunya, àmpliament participat pel sector, que ha estat molt celebrada i que entrarà en vigor el proper 1 de març.

Aquesta norma detalla les mesures en matèria d’accessibilitat aplicables a l’edificació, el transport, l’urbanisme, els productes i els serveis, tant públics com privats i en espais ja existents o els de nova creació. El codi representa un salt qualitatiu molt rellevant respecte a la normativa actual, i suposa un avenç necessari per fer de Catalunya un país plenament accessible per a tothom.

Adapta el marc normatiu català a les directrius de la Convenció Internacional sobre els Drets de les Persones amb Discapacitat de Nacions i aprofundeix en aspectes poc regulats fins ara, com són l’accessibilitat comunicativa i cognitiva, entre d’altres.

Més suport, més estabilitat i tràmits més àgils

Un altre dels temes d’interès del sector de la discapacitat són els canvis que s’han introduït des del Govern a les diferents convocatòries d’ajuts i subvencions amb l’objectiu de donar estabilitat a les entitats, facilitar-ne la feina i millorar el suport a l’autonomia de les persones amb discapacitat.

Un moment de la reunió del CODISCAT.{"name":"2024/01/09/19/25/348a091b-7a24-4610-8fde-80068ee82311.jpeg","author":"DSO","type":"0","location":"0","weight":142729}

La convocatòria ordinària de subvencions COSPE i la que va a càrrec de l’IRPF han beneficiat enguany més de 2.500 projectes socials. S’ha inclòs una nova línia dels ajuts COSPE per a entitats que treballen amb persones amb discapacitat física, intel·lectual o situacions de pluridiscapacitat. I s’ha fet efectiva la unificació en una sola convocatòria d’aquestes dues grans línies de subvencions del Departament. L’anomenada Convo 24, de la qual s’han publicat les bases a finals del 2023, s’ha treballat amb les entitats i serà més eficaç, més àgil, més racional i està més ben dotada.

A més a més, s’han incorporat més de 15.000 places a la xarxa de d’atenció pública de serveis socials que abans es finançaven amb una línia de les subvencions COSPE, cosa que permet donar estabilitat a les entitats, millorar la qualitat del servei i les condicions laborals dels professionals.

Pel que fa als ajuts PUA, s’han concedit 5.723 prestacions a 3.988 persones amb discapacitat per adquirir productes de suport. S’ha ampliat un 30% més el pressupost previst per cobrir les sol·licituds dels anys 2021 i 2022, a més de les demanades d’aquest any. I és que enguany, de manera extraordinària, s’ha permès presentar sol·licituds corresponents al 2023 i també les demandes no ateses de 2021 i 2022, tal com es va comprometre el conseller al Parlament i amb el sector.

Xarxes socials de Govern
undefined
undefined
undefined
undefined
undefined
banner acords
banner butlletins
banner premsa
banner transparencia