Drets Socials

El conseller Carles Campuzano posa la primera pedra de la futura residència de gent gran del Prat de Llobregat

Conseller Campuzano: "La futura residència del Prat és el tipus d'infraestructura social que necessitem, pròpia del segle XXI"

query_builder   10 gener 2024 18:02

event_note Nota de premsa

Conseller Campuzano: "La futura residència del Prat és el tipus d'infraestructura social que necessitem, pròpia del segle XXI"

  1. El titular de Drets Socials participa en l'acte de col·locació de la primera pedra de la nova residència municipal de gent gran del Prat de Llobregat, que rep 5,3 milions d'euros dels fons Next Generation

El conseller de Drets Socials, Carles Campuzano i Canadés, ha assistit aquest dimecres a l’acte de col·locació de la primera pedra de la nova residència municipal per a gent gran del Prat de Llobregat.

“Agraïm la iniciativa de l’Ajuntament del Prat de Llobregat d'impulsar aquest projecte, que financem amb fons Next Generation. Uns fons que ens han permès fer la inversió més important en infraestructura social que s'ha fet mai, uns 400 M€ a tot Catalunya”, ha assenyalat el conseller. “És el tipus d'infraestructura que necessitem, una infraestructura del segle XXI, oberta a la comunitat, amb la persona al centre, amb calidesa, sostenibilitat. I que comptarà amb la part que correspon a la Generalitat, la concertació de places.”

Conseller, alcalde del Prat, arquitecte del projecte miren la maqueta de la futura residència{"name":"2024/01/10/17/52/1cbcbf63-0c6f-41b6-bbc6-36a8a9381f44.jpg","author":"Drets Socials","type":"0","location":"0","weight":1593262}

El projecte Una habitació pròpia-recreació virtual per construir una residència de gent gran i centre de dia al Prat de Llobregat parteix del model d’atenció centrada en la persona, integrant els dos serveis integrats en un únic equipament per donar resposta a les necessitats socials actuals i als reptes que planteja l’envelliment.

La residència, que s’ubicarà en un solar municipal i serà un edifici sostenible i energèticament eficient, oferirà servei residencial i assistència integral a 135 persones. S’organitzarà a partir de 9 unitats de convivència de 15 persones cadascuna, distribuïdes en 13 habitacions individuals i 1 doble, i disposaran d'espais comuns, així com de zones verdes. Es tracta d’una distribució arquitectònica que vol afavorir l’autonomia de les persones i a la vegada facilitar la interacció dels residents. Per la seva part, el centre de dia oferirà acolliment diürn i atenció integral a 30 persones grans.

L’actuació compta amb una inversió de 5.351.771,97 euros provinents dels fons europeus Next Generation per a la construcció d’infraestructures socials.

En el marc de la visita al Prat de Llobregat, el conseller Campuzano també s’ha reunit amb l’alcalde Lluís Mijoler així com amb altres membres de l’Ajuntament per abordar diverses qüestions que afecten el municipi.

Trobada a Viladecans

El conseller Campuzano durant la reunió amb l'equip de govern de Viladecans.{"name":"2024/01/10/16/05/5da740d9-be1a-4e85-bfd3-8f272f9024df.jpeg","author":"DSO","type":"0","location":"0","weight":535094}

Aquest dimecres, el titular de Drets Socials ha començat la jornada amb una visita institucional a Viladecans, on ha firmat el Llibre d’Honor i s’ha reunit amb l’equip municipal.

Posteriorment, ha visitat la Fundació Caviga, que treballa per al benestar i la inclusió de persones amb discapacitat intel·lectual i disposa d’un centre ocupacional on s’ofereix servei de teràpia ocupacional i servei ocupacional d’inserció, i també altres suports, com un punt d’atenció a les famílies de persones amb discapacitat intel·lectual.

Visita a Cornellà de Llobregat

A la tarda, després de la visita al Prat de Llobregat, el conseller Campuzano va a Cornellà de Llobregat per visitar l’Associació Cívica La Nau. Es tracta d’una entitat sense ànim de lucre que funciona com a banc de productes no alimentaris a partir dels excedents d’empreses de productes d’higiene personal, de la llar o articles per a nadons, entre d’altres, i que posteriorment distribueixen entre col·lectius en risc d’exclusió social.

Fons Next Generation{"name":"2024/01/10/16/06/800041a5-5ac9-49d8-9d82-ff224233c14f.jpg","author":"DSO","type":"0","location":"0","weight":833710}


4  

Imatges

Operaris posen la primera pedra de la futura residència del Prat.

Operaris posen la primera pedra de la futura residència del Prat. 1857730

Maqueta de la futura residència

Maqueta de la futura residència 1447991

L'alcalde del Prat i el conseller, en un moment de l'acte.

L'alcalde del Prat i el conseller, en un moment de l'acte. 1527452

Intervenció del conseller durant l'acte

Intervenció del conseller durant l'acte 1776215

Xarxes socials de Govern
undefined
undefined
undefined
undefined
undefined
banner acords
banner butlletins
banner premsa
banner transparencia