President

El president de la Generalitat, Pere Aragonès, acompanyat del conseller de Recerca i Universitats, Joaquim Nadal, ha inaugurat el Barcelona Institute of Science and Technology (BIST) Forum, la trobada anual de la comunitat científica del BIST, que posarà en valor el triple impacte que genera la recerca de frontera feta a Catalunya: en el coneixement, en l'economia i en la societat.

President Aragonès: "Els 150 milions addicionals per a projectes de recerca a Catalunya són un salt endavant importantíssim"

query_builder   11 gener 2024 10:50

event_note Nota de premsa

President Aragonès: "Els 150 milions addicionals per a projectes de recerca a Catalunya són un salt endavant importantíssim"

  1. El cap de l’Executiu ha inaugurat avui el BIST Forum, la trobada de la comunitat científica del Barcelona Institut of Science and Technology

El president de la Generalitat, Pere Aragonès, ha posat en relleu aquest matí que “avui tornem a tenir una capacitat d’impulsar la inversió en ciència molt destacable”, com l’acord que permetrà “una aportació de 150 milions d’euros addicionals de l’Estat cap a projectes de recerca científica a Catalunya, que serà administrat per la Generalitat i que suposa un salt endavant importantíssim”.

El president, durant la inauguració del BIST Forum (fotografia: Arnau Carbonell)
El president, durant la inauguració del BIST Forum (fotografia: Arnau Carbonell)
{"name":"2024/01/11/10/48/d123ef6e-e7bc-4c1d-8052-3d57b7d73a21.jpg","author":"Arnau Carbonell","type":"0","location":"0","weight":133291}

El cap de l’Executiu ha pronunciat aquestes paraules durant l’acte d’inauguració del Barcelona Institute of Science and Technology (BIST) Forum, la trobada anual de la comunitat científica BIST, que integren els investigadors de set grans centres de recerca. En aquest Forum es compartiran els tres grans àmbits en què impacta la recerca de frontera feta a Catalunya: en el coneixement, en l’economia i en la societat. També hi ha assistit el conseller de Recerca i Universitats, Joaquim Nadal.

Durant l’acte, que s’ha fet a l’auditori de la Pedrera de Barcelona, el president Aragonès també ha fet notar que “tenim un dels ecosistemes de recerca més potents, amb més potencial del sud d’Europa” i ha assenyalat que BIST “n’és un dels exemples més clars”. Un centre, ha afegit, que “malgrat la seva joventut, ja ocupa el cinquè lloc en els rànquings de centres d'investigació europeus”.

El president i el conseller, amb els responsables del BIST i un grup d'investigadors
El president i el conseller, amb els responsables del BIST i un grup d'investigadors
{"name":"2024/01/11/11/46/377bba89-457c-4429-93d4-c4ac1debfcca.jpg","author":"Arnau Carbonell","type":"0","location":"0","weight":201763}

En aquesta mateixa línia, Pere Aragonès ha destacat també l’acompanyament que es fa des del Govern a diferents projectes, per tal de potenciar “l’excel·lència de l’ecosistema de recerca, per contribuir a seguir atraient el millor talent d’arreu del món, per dotar-nos de les millors infraestructures científiques al servei de la ciència i per acompanyar el vessant investigador amb l’emprenedoria i assegurar així la transferència de coneixement”.

Xarxes socials de Govern
undefined
undefined
undefined
undefined
undefined
banner acords
banner butlletins
banner premsa
banner transparencia