- Les candidatures es poden presentar fins al 20 de març
- L’objectiu dels guardons és contribuir a difondre Catalunya com una potència enogastronòmica valorada i apreciada arreu del món
query_builder 15 gener 2024 11:02
event_note Nota de premsa
El Departament d’Empresa i Treball continua reconeixent el paper fonamental que tenen els creadors i creadores de continguts digitals enogastronòmics en el foment d’aquest tipus de turisme amb els Premis Bite i Mos. Per aquest motiu, fins al 20 de març es poden presentar candidatures per optar a la segona edició dels guardons l’apartat “Tràmits” del web de la Generalitat de Catalunya. Les persones guanyadores es donaran a conèixer durant la Gala Nacional de l’Enoturisme i la Gastronomia que tindrà lloc el pròxim mes de maig al Teatre Nacional de Catalunya (TNC).
Aquests guardons tenen com a objectiu premiar la capacitat d’aquests creadors i creadores de continguts digitals per difondre i posar en valor l’enogastronomia i, alhora, posicionar Catalunya com a destinació enogastronòmica de referència a escala mundial. Aquí s’inclouen tota mena de creadors de continguts que difonen la feina que fan, tant els mateixos restaurants, cuiners i cellers, com fotògrafs, periodistes, viatgers gastronòmics o foodies que fan de la passió per l’enogastronomia la seva manera de viure o la seva professió.
Els Premis Bite i Mos s’estructuren en dues categories. Per una banda, la categoria Bite, que té en compte la divulgació enogastronòmica en un àmbit d’actuació internacional. Inclou les següents subcategories:
D’altra banda, la categoria Mos té en compte l’àmbit nacional i inclou les subcategories:
En la primera edició, Ferran Adrià va ser reconegut amb el Premi Bite honorary award. També es va concedir el premi Best foodie a Peter Atzen, es va reconèixer la tasca de Tom Matthews amb el premi Best winefluencer i es va atorgar el premi Best food traveller a Rafael Tonon. En clau nacional, es va premiar Nandu Jubany amb el premi a Millor ambaixador; Ada Parellada com a Millor prescriptora de la cuina catalana, Ruth Troyano com a Millor prescriptora del vi, i les Dones de la Mar com a Millor col·lectiu.
Els Premis Bite i Mos s’emmarquen dins la Regió Mundial de la Gastronomia 2025. Aquesta distinció ha de permetre posicionar Catalunya com a gran referent mundial de l’alimentació i el turisme enogastronòmic.
Per a més informació: https://act.gencat.cat/premis-bite-i-mos-2024/
____
@empresacat | @treballcat | @turismecat