1. La convocatòria continua oberta fins al juny de 2024 i les sol·licituds s’aniran resolent fins a esgotar-se la partida de 17,5 MEUR
  2. El Departament ha iniciat una campanya per informar les empreses del sector d’aquestes subvencions


El Departament Territori ja ha atorgat 929.800 euros en ajuts per a la modernització d’empreses de transports de viatgers i mercaderies. És la quantitat que correspon a les 199 sol·licituds que fins ara han estat resoltes favorablement.

Es tracta de la convocatòria de subvencions que es va obrir el passat mes d’abril, que té per objectiu incrementar la digitalització, la sostenibilitat, la connectivitat, la renovació dels sistemes i la introducció de noves tecnologies al sector.

Són, concretament, ajuts per a instal·lar sistemes de tacògraf intel·ligent, gestionar els documents de control electrònicament, facilitar ajudes al servei de transport de viatgers, integrar documents de control electrònics, implantar aplicacions per a reclamacions per mitjans electrònics, implementar o actualitzar sistemes de gestió de transport per emmagatzemar i processar informació sobre les operacions de transport o millorar els sistemes de ticketing per a la compra i la validació dels títols de transport.

El Departament ha rebut fins al 15 de desembre de 2023 un total de 249 sol·licituds. La convocatòria continua oberta fins al 30 de juny d’aquest 2024 a través d’aquest enllaç. Les sol·licituds es van resolent a mesura que es van presentant i els ajuts s’atorgaran fins a esgotar-se la partida econòmica de 17.481.246 milions d’euros, provinents dels fons europeus Next Generation.

La conselleria, a través de la Direcció General de Transport i Mobilitat, ha iniciat una campanya de comunicacions personalitzades a empreses catalanes potencialment beneficiàries perquè tinguin coneixement d’aquests ajuts i presentin sol·licituds, amb l’objectiu d’impulsar l'eficiència i la competitivitat del sector.

1  

Fitxers adjunts

Nota de premsa en PDF 'Territori atorga prop d'1 MEUR en ajuts per a la modernització d'empreses del transport de viatgers i mercaderies'

Nota de premsa en PDF 'Territori atorga prop d'1 MEUR en ajuts per a la modernització d'empreses del transport de viatgers i mercaderies'
PDF | 264899