Salut

Vacunació

La Regió Sanitària Barcelona Metropolitana Nord intensifica la campanya de vacunació

query_builder   15 gener 2024 14:36

event_note Nota de premsa

La Regió Sanitària Barcelona Metropolitana Nord intensifica la campanya de vacunació

  1. Es reobren els punts de vacunació de Sabadell, Badalona i Les Franqueses i s’afegeix Mataró
La Regió Sanitària Barcelona Metropolitana Nord intensifica la campanya de vacunació{"name":"2024/01/15/14/37/4a207edc-eb2d-4796-b7d3-e0a1c2312fc2.jpg","author":"Salut","type":"0","location":"0","weight":171054}

En la situació epidemiològica actual i davant de la crescuda de les infeccions respiratòries agudes, la Regió Sanitària Barcelona Metropolitana Nord reactiva aquesta setmana els punts de vacunació poblacional que va obrir a l’octubre a Sabadell, Badalona i Les Franqueses i n’obre un de nou a Mataró. A més, s’han reforçat agendes per assegurar cites disponibles per vacunar-se contra la grip i la COVID-19 als Centres d’Atenció Primària (CAP).

Després d’un inici de campanya en què es va prioritzar la població de 60 anys o més i les persones amb factors de risc, ara mateix la vacunació està oberta a tothom. Qualsevol persona pot demanar cita telemàticament a través de La Meva Salut o del web citasalut.cat per vacunar-se al CAP o a un punt de vacunació. També pot sol·licitar hora directament al CAP o aprofitar alguna visita ja programada per demanar les vacunes.

En el cas dels punts de vacunació, combinaran una franja horària amb cita prèvia i una altra sense cita, per donar el màxim de facilitats a la ciutadania.

Aquests són els horaris d’obertura:

  1. Sabadell. CAP Sant Fèlix. Dimarts, dimecres, dijous i divendres de 16 a 17h sense cita i de 17 a 19.30h amb cita.
  2. Badalona CAP Doctor Robert. Dimecres i divendres de 9.30 a 12 amb cita i de 12 a 14h sense cita.
  3. Les Franqueses CAP Corró d’Avall. Dilluns i dimecres de 15.30 a 17h amb cita i de 17 a 19.30h sense cita.
  4. Mataró. CAP Gatassa. Dimarts de 15 a 17h amb cita i de 17 a 19.30h sense cita. I dijous de 9 a 12h amb cita i de 12 a 14h sense cita.

Davant l’onada ascendent de la grip i l’increment d’ingressos amb COVID-19 a hospitals i UCI, la Regió Sanitària Barcelona Metropolitana Nord fa una crida a la vacunació per evitar casos greus de grip i COVID-19. Es recomana especialment la immunització dels col·lectius més vulnerables com són les persones de 60 anys o més i les persones menors de 60 anys amb factors de risc.

Junt amb la vacunació, aquestes altres mesures també ajuden a prevenir la transmissió d’infeccions respiratòries:

  1. Rentar-se les mans adequadament i sovint.
  2. Tapar-se el nas i la boca amb un mocador d'un sol ús en esternudar o tossir, i llençar-lo després a les escombraries.
  3. Ventilar els espais tancats.
  4. Usar mascareta si es tenen símptomes i seguir les recomanacions d’ús de mascaretes vigents, especialment si es preveu tenir contacte amb persones vulnerables i per accedir als centres sanitaris.
  5. Limitar els contactes o quedar-se a casa si la persona es troba malament i consultar amb un professional sanitari si es tracta de persones grans o amb patologia crònica, o si l’evolució de la situació és dolenta.

1  

Imatges

La Regió Sanitària Barcelona Metropolitana Nord intensifica la campanya de vacunació

La Regió Sanitària Barcelona Metropolitana Nord intensifica la campanya de vacunació 171054

Xarxes socials de Govern
undefined
undefined
undefined
undefined
undefined
banner acords
banner butlletins
banner premsa
banner transparencia