- Avui s’ha celebrat a Sabadell una jornada per avaluar el desplegament del Pla
- S’han presentat 12 bones pràctiques en salut, amb la voluntat que siguin exportables a tot el territori
Més de 300 professionals de la salut, agents socials i representants del món local, entre d’altres, han participat aquest matí a la Jornada del Pla de salut 2021-2025 de la Regió Sanitària Barcelona Metropolitana Nord. La sessió –que ha combinat l’assistència presencial a l’auditori de Parc Taulí amb l’assistència telemàtica- ha servit per passar balanç al pla, actualment en fase d’implementació.
Fins a data d’avui, el Pla de salut 2021-2025 de la Regió Sanitària Barcelona Metropolitana Nord ha iniciat un 94% de les 65 accions traçadores previstes. D’aquestes accions, ja se n’han completat un 43% i la resta s’acabaran de realitzar en els propers 2 anys.
El Pla de salut de la Metropolitana Nord és un document estratègic per millorar la salut i la qualitat de vida de la població de la Regió en els propers anys. És la versió territorial del Pla de salut de Catalunya, marc de referència per a totes les actuacions de salut pública dins l'àmbit de la Generalitat. A la jornada d’avui s’ha presentat l’estat de situació del Pla regional i 12 bones pràctiques relacionades amb les 4 estratègies: igualtat d’oportunitats al llarg de la vida, promoció d’entorns saludables, integració de l’atenció a la salut i palanques de canvi transversals.
La presidenta del Consorci Corporació Sanitària Parc Taulí, Dolors Costa, ha donat la benvinguda als assistents i el conseller de Salut, Manel Balcells, ha inaugurat la sessió amb un vídeo on ha posat l’accent en la necessitat de treballar en xarxa i compartir experiències. La directora general de Planificació i Recerca en Salut, Aina Plaza, ha posat en valor la importància de l’acció territorial per al desplegament del Pla de salut.
El coordinador del Pla de salut de la Metropolitana Nord, David Ferràndiz, ha avaluat el desplegament del Pla i ha agraït la col·laboració dels col·lectius que han participat en la redacció i el desplegament. També ha destacat que el Comitè Organitzador va rebre fins a 150 bones pràctiques d’entitats del territori, de les quals en va haver de seleccionar 12 per a la jornada d’avui. Les experiències escollides han representat totes les línies assistencials (primària, hospitalària, intermèdia i salut mental) i àmbits com la farmàcia, la salut pública o la participació ciutadana. A la sessió hi han intervingut una vintena de professionals del Barcelonès Nord, Maresme, Vallès Occidental i Vallès Oriental, en representació de gairebé tots els proveïdors de salut de la demarcació.
En la selecció de les 12 pràctiques, l’objectiu de la Regió Sanitària era que fossin experiències d’èxit fàcilment traslladables a altres centres o àmbits geogràfics. Les ponències s’han emmarcat en quatre taules, una per a cada estratègia del Pla de salut. (S’adjunta el programa).
La jornada s’ha tancat amb una conferència de Xesco Espar, exentrenador d’handbol del FC Barcelona, sobre la motivació en els equips. A la cloenda, el gerent de la Regió Sanitària Barcelona Metropolitana Nord, Arturo Míguez, ha agraït el treball dels professionals i les experiències presentades.
1