1. El conseller de Recerca i Universitats ha participat en una Jornada de PIMEC dedicada a innovació i sinergies entre la universitat i la mipime
Jornada PIMEC{"name":"2024/01/18/12/42/9f05782d-9ee7-4ace-9ad8-0bd10344da69.jpg","author":"DREU","type":"0","location":"0","weight":114357}

El conseller de Recerca i Universitats, Joaquim Nadal i Farreras, ha afirmat que “és imprescindible avançar en la direcció de més col·laboració entre empresa i universitat, perquè el món empresarial ho demana i la universitat ho necessita”. El conseller Nadal ho ha dit avui en la jornada “La col·laboració universitat-mipime: Innovació i sinergies” organitzada per PIMEC amb l’objectiu d’afrontar els reptes d’innovació i progrés econòmic a través de la transferència de coneixement.

En la seva intervenció, el conseller Nadal ha afirmat que “tenim un sistema de recerca i universitats d’excel·lència i altíssim nivell amb unes prestacions que estan per sobre dels recursos que hi esmercem, i és temps que això es pugui revertir”. En aquest sentit, el conseller ha manifestat que “allò que ens fa grans i competitius en el món és la indústria del coneixement, que és la indústria del segle XXI i es fonamenta en la recerca i les universitats, lligades i no bifurcades, en una interactivitat imprescindible.”

Finalment, Nadal ha destacat el fet que des del mateix sistema universitari s’engeguen sinergies entre universitat i empresa i ha posat com a exemple el programa de Doctorats Industrials. “Fa 10 anys que es fan a Catalunya, amb prop de 300 tesis doctorals originades i amb més de 900 persones beneficiàries del programa, gent que treballa i alhora fa una tesi doctoral lligada al món de l’empresa” ha valorat el conseller.

Per la seva banda, el president de PIMEC, Antoni Cañete, ha assegurat que “les mipimes i les universitats s'han d’alinear per aconseguir objectius com per exemple la transformació digital” i ha advocat per la necessitat de “generar aliances estratègiques que permetin potenciar la innovació productiva, la competitivitat i el creixement industrial”.

A la trobada han participat el president de PIMEC, Antonio Cañete; el president de PIMEC Universitats, Xavier Segura; el rector de la Universitat Politècnica de Catalunya (UPC), Daniel Crespo Artiga; el director general del Tecnocampus Mataró-Maresme, Josep Lluís Checa, entre altres.