Direcció General de Comunicació

Gent gran

Subvenció d'1,3 milions per a dues llars residència destinades a persones amb discapacitat intel·lectual a Santa Coloma de Gramenet

query_builder   23 novembre 2010 15:16

event_note Nota de premsa

Subvenció d'1,3 milions per a dues llars residència destinades a persones amb discapacitat intel·lectual a Santa Coloma de Gramenet

  • Entre els dos equipaments, s’oferiran 24 places
  • Al complex també s’hi ubicarà un Centre de Detecció i Atenció Precoç (CDIAP) destinats a nens de 0 a 5 amb trastorns en el desenvolupament
 
El Govern ha concedit una subvenció d’1,3 milions d’euros a l’Ajuntament de Santa Coloma de Gramenet per construir dues llars residència destinades a persones amb discapacitat intel·lectual i per ubicar en el mateix complex un Centre de Detecció i Atenció Precoç (CDIAP).
 
Les llars residència i el CDIAP es construiran aprofitant la rehabilitació d’un immoble de sis plantes i 700 metres quadrats situat entre els carrers Beethoven i Nàpols. L’aportació del Departament correspon al 82% del cost total de les obres, que ascendeixen a 1,6 milions. Les dues llars residència tindran una capacitat de 12 places cadascuna. Aquests dos equipaments i el CDIAP els gestionarà la Fundació Aspanide.
 
Les llars residència ocuparan les dues primeres plantes de l’edifici i tindran 5 habitacions dobles i 2 individuals. També disposaran de sala d’estar, sala de visites, banys, menjador, bugaderia, despensa, traster i galeria. El Centre de Detecció i Atenció Precoç s’ubicarà a la planta-altell i tindrà 2 sales d’activitats, 5 despatxos, una sala de reunions i 2 banys.
 
Les llars residència són equipaments que presten acolliment residencial de caràcter temporal o permanent a persones amb discapacitat intel·lectual i que que constitueixen la llar de l'usuari. Estan integrats en la comunitat i permeten potenciar les habilitats d'autonomia personal, de la llar, de l'oci, del lleure i de la vida comunitària.
 
Els Centres de desenvolupament infantil i atenció precoç (CDIAP) són serveis adreçats a la població infantil de 0 a 5 anys que presenta trastorns en el desenvolupament o que es troba en situació de risc de patir-los, amb independència de quina sigui la causa del trastorn.
El Govern a les xarxes
undefined
undefined
undefined
undefined
undefined
banner acords
banner butlletins
banner premsa
banner transparencia