1. Ho ha dit avui al Campus d’Igualada de la UdL on ha mantingut una reunió de treball amb l’equip de govern de la universitat
  2. El conseller ha visitat al matí Sant Martí de Tous on s’ha vist amb l’alcalde i alhora delegat del Govern al Penedès
Visita Campus Igualada{"name":"2024/01/19/13/50/e07147fb-37b1-4efc-bbc1-45d2040295aa.jpeg","author":"DREU","type":"0","location":"0","weight":114611}

El conseller de Recerca i Universitats, Joaquim Nadal i Farreras, ha destacat avui la “vinculació dels estudis que s’ofereixen al Campus d’Igualada amb el teixit productiu de l’Anoia” i ha posat com exemple el màster en Enginyeria del Cuir, únic en la seva especificitat a Europa. Nadal ho ha subratllat en el transcurs d’una visita al Campus d’Igualada de la Universitat de Lleida (UdL) on s’ha reunit amb l’equip de govern del Campus, encapçalat pel rector de la UdL, Jaume Puy i Llorens, i on també eren presents el delegat del rector al Campus, Carles Capdevila Marqués; el delegat del Govern de la Generalitat al Penedès, David Alquézar i Claramunt, l’alcalde d’Igualada, Marc Castells, i la vicepresidenta del Parlament, Alba Vergés. El conseller i l’equip rector han parlat de diverses qüestions d’actualitat de l’àmbit universitari.

Al Campus d’Igualada el conseller ha visitat diversos equipaments, com els laboratoris de l’Escola Politècnica Superior, acompanyat pel seu sotsdirector, Grau Baquero Armans.

Per la seva banda, el rector de la UdL, Jaume Puy, ha valorat molt positivament l'interès del conseller pel campus universitari Igualada-UdL “clau per al desenvolupament de les comarques de la Catalunya central”.

Campus Igualada

La Universitat de Lleida (UdL) ofereix al Campus Universitari d’Igualada una oferta de titulacions lligada a les necessitats d’ocupació del territori i a la pròpia trajectòria igualadina en estudis superiors. Alguns dels graus que es poden cursar a preu públic són únics a Catalunya, com ara el Grau en Enginyeria en Organització Industrial i Logística.. En total, un total de 750 estudiants estan matriculats a set graus i un màster i, de cara al curs vinent, la UdL ha presentat la proposta d'un nou màster en Tecnologia Innovadora de la Pell/Innovative Leather Technology, de 120 crèdits.

Pel que fa a les instal·lacions, actualment està en fase de finalització la construcció de l’edifici Campus Ciències de la Salut de la UdL a Igualada, que preveu acollir tots els estudis relacionats amb l’àmbit de Ciències de la Salut. Està situat costat del Centre d’Innovació per a la simulació en Salut 4DHealth i té una superfície aproximada de 3.500 metres quadrats. Es tracta d’un edifici finançat a parts iguals pel Departament de Recerca i Universitats, la Diputació de Barcelona i l’Ajuntament d’Igualada amb una inversió superior als 7M€ i una capacitat per a 500 estudiants. Destaca per la seva qualitat arquitectònica i una configuració innovadora i flexible, altament sostenible i respectuosa amb el medi ambient que s’adapta a la directiva europea Energy Performance of Buildings Directive (EPBD).

El trasllat de l’activitat acadèmica al nou edifici està previst per al mes d’abril d’enguany i s’hi impartiran els estudis del Grau en Infermeria i del Doble Grau en Nutrició Humana i Dietètic i en Fisioteràpia, amb un total de 460 estudiants.

Pel que fa a l’activitat de recerca, destaca l'A3 Leather Innovation Center, un grup de recerca especialitzat en la cadena de producció de la pell, i incorporat a l’ Associació TECNIO que aglutina 56 grups universitaris i centres de recerca per impulsar un model d’excel·lència en la transferència de coneixement i innovació cap a les empreses i la societat. Aquest grup de recerca es focalitza en la innovació, la qualitat i el medi ambient fent èmfasi en la sostenibilitat dels processos de fabricació i en l'aplicació de noves tecnologies i materials avançats.

Visita a Sant Martí de Tous

Abans de visitar el Campus d’Igualada, el conseller Nadal ha aprofitat la seva presència a l’Anoia per visitar el municipi de Sant Martí de Tous, on s’ha reunit a l’Ajuntament amb l’alcalde i alhora delegat del Govern al Penedès, David Alquézar i Claramunt. El conseller ha signat al llibre d’honor i s’ha interessat per la transformació del nucli antic de la localitat.