Direcció General de Comunicació

Indústria

El Govern aprova el decret d'ordenació de la Formació Professional per a l'Ocupació

query_builder   23 novembre 2010 15:05

event_note Nota de premsa

El Govern aprova el decret d'ordenació de la Formació Professional per a l'Ocupació

  • El decret regularà la formació professional per a l’ocupació, establint les modalitats de formació, el règim de funcionament, el finançament, i l’estructura organitzativa i de participació
 
El Govern ha aprovat avui el decret d’ordenació de la Formació Professional per a l’Ocupació de Catalunya amb l’objectiu de regular els antics subsistemes de FP ocupacional i FP contínua i l’establiment de les seves modalitats i iniciatives de formació, així com el seu règim de funcionament, finançament, estructura organitzativa i de participació.
 
La formació professional per a l’ocupació té l’objectiu d’impulsar i estendre entre les empreses i les persones treballadores -tan desocupades com ocupades-, una formació que respongui a les seves necessitats de qualificació i competitivitat i contribueixi al desenvolupament econòmic i a la cohesió social.
 
Les iniciatives de formació professional que es regulen en aquest decret són:
 
-     Formació de demanda: les accions de formació de les empreses i les de permisos individuals amb l’objectiu de millorar la competitivitat de les empreses amb la millora de la qualificació dels treballadors
 
-     Formació d’oferta: destinada a la qualificació i dels treballadors ocupats i desocupats per ajustar-se a les necessitats del mercat de treball
 
  • Projectes que combinen formació i treball: destinats a promoure la seva la millora de la qualificació i l’ocupabilitat a través de l’alternança entre formació i el treball.
  • Projectes de dimensió transnacional: els projectes de mobilitat per a les persones treballadores en situació d’atur o d’ocupació. Això comprèn, per exemple, un període de pràctiques professionals no laborals a l’estranger.
 
La formació pot ser impartida de manera presencial, a distància, mitjançant formació en línia i en modalitat mixta.
 
El Decret també crea el Fitxer Català d'Especialitats Formatives, així com un registre nominal i per especialitats formatives dels certificats de professionalitat. I també es crea el Registre de centres i entitats de formació professional per a l’ocupació, on han d’estar inscrits i/o acreditats tots els centres i entitats de formació. A més, es regula el Sistema d’informació i orientació de la formació professional per a l’ocupació.
 
Pel que fa a el finançament de la formació professional per a l’ocupació es farà a càrrec als fons propis de la Generalitat; ajuts del Fons Social Europeu i altres instruments de la Unió Europea; transferències de l’Estat i aportacions d’empreses i entitats interessades.
 
Les persones desocupades que participin en les accions formatives regulades per aquest decret podran rebre ajudes i beques destinades a facilitar la participació en les accions formatives.
 
D’altra banda, el decret també recull les accions de suport a la formació, que tenen com a objectiu determinar les necessitats de formació precises per donar suport al progrés econòmic dels sectors productius en el conjunt de l’economia. Aquestes accions de suport a la formació estan finançades per la Generalitat i el Fons Social Europeu.
El Govern a les xarxes
undefined
undefined
undefined
undefined
undefined
banner acords
banner butlletins
banner premsa
banner transparencia