Palau Robert

Fotografia de ferran Çivit

Presentació de L'Energètica al Palau Robert

Ferran Çivit: "Treballem amb tots els ajuntaments, i aprofitarem cada racó per generar energia arreu del territori"

query_builder   24 gener 2024 14:09

event_note Nota de premsa

Presentació de L'Energètica al Palau Robert

Ferran Çivit: "Treballem amb tots els ajuntaments, i aprofitarem cada racó per generar energia arreu del territori"

Aquest migdia s’ha presentat al Palau Robert l’empresa pública L’Energètica mitjançant una conferència del seu president i conseller delegat, Ferran Çivit.

En la seva presentació, la directora general de Difusió, Eva Pomares ha remarcat que “l’acte forma part d’un conjunt de trobades amb sectors estratègics i empreses públiques, iniciativa de la Direcció General de Difusió. Pomares ha recordat que “recentment, ja ens van explicar els projectes de futur els presidents dels ports de Barcelona i Tarragona. Pretenem copsar el pols del país i alhora acompanyar a la difusió de l’acció de Govern. Avui presentem L’Energètica”.

Al llarg de la seva ponència, Çivit ha posat l’accent en el fet que “cal assumir, ja que Catalunya deixarà de ser com és; és un procés irreversible que ja notem, i com menys fem o més triguem a posar-nos-hi, més grans i profunds seran els canvis”.

Ha insistit en la triple vocació de L’Energètica de “generació i distribució d’energia neta –que, de moment, ha de ser 100% d’origen eòlic, solar o hidrològic--, col·laboració amb el territori i perspectiva de retorn social”, alhora que ha manifestat el seu convenciment que “tota Catalunya és susceptible de generar energia, generar excedents i empoderar els territoris”.

“Treballem amb tots els ajuntaments, i aprofitarem cada racó per generar energia arreu del territori, en terrenys en desús, a les teulades, en espais públics municipals. Ens hem reunit ja amb un centenar d’ajuntaments, i el 2024 volem assolir vora 1.000 punts de subministrament i abastir les primeres llars vulnerables”.

Tot, ha reblat, per “construir un model més democràtic, socialment just, territorialment equilibrat i sostenible, tendint a la sobirania energètica”, malgrat que “les dificultats i els reptes són enormes, i no les podrem afrontar en solitari”.

El Govern a les xarxes
undefined
undefined
undefined
undefined
undefined
banner acords
banner butlletins
banner premsa
banner transparencia