Bombers

Dues persones ferides greus en l'incendi en una casa de Balaguer (Noguera)

query_builder   25 gener 2024 07:53

event_note Nota de premsa

Dues persones ferides greus en l'incendi en una casa de Balaguer (Noguera)

A Llambilles els bombers també han treballat en un incendi que ha afectat el forjat de fusta d’una casa

Els Bombers de la Generalitat han treballat, aquesta matinada, en un incendi que ha afectat una casa, de planta baixa al carrer de la Muralla de Balaguer. L’avís s’ha rebut a les 01.05 hores i els Bombers han activat quatre dotacions: l’autoescala, dos camions d’aigua i un vehicle lleuger de comandament i coordinació.

A l’arribada dels efectius s’han trobat amb un foc totalment desenvolupat, una persona ferida a l’exterior i amb una primera informació que alertava d’una persona a l’interior de la casa.

Es fa una primera atenció a la persona ferida i s’inicien les tasques de recerca i rescat i d’extinció a l’interior. Es localitza una persona afectada de caràcter greu i es fa una extracció d’emergència.

A les 01.52 hores ja s’ha donat el foc per apagat i s’han iniciat les tasques de ventilació. L’incendi ha afectat totalment dues habitacions i gran part de la planta baixa. Tot l’immoble ha quedat afectat pel fum.

Segons informa el SEM (Sistema d’Emergències Mèdiques), han atès dues persones en estat greu: una ha estat evacuada a la càmera hiperbàrica de l’Hospital Moisès Broggi per inhalació de fum, i una altra, amb cremades, ha estat traslladada en helicòpter a la Vall d’Hebron. Han activat l’helicòpter medicalitzat i quatre unitats terrestres.

Fins al lloc també s’hi han desplaçat tres patrulles dels Mossos d’Esquadra i efectius de la Policia Local.

Incendi en una casa pairal de Llambilles (Gironès)

A les 03.39 hores d’aquesta matinada també, els Bombers han estat alertats d’un incendi en una casa pairal, de planta baixa i primer pis, aïllada, a Llambilles.

El foc ha afectat una estufa i hauria cremat llates i un parell de bigues d’un forjat de fusta.

Preventivament s’han desallotjat les vuit persones ocupants de la casa. Una d’elles ha estat atesa pel SEM i donada d’alta al mateix lloc.

A causa de l’incendi la planta baixa i el primer pis han quedat afectats pel fum. S’han obert uns 5 m2 de forjat i amb la càmera tèrmica s’ha revisat l’estructura per descartar punts calents abans de donar l’incendi per extingit poc abans de les 06 hores..

Fins al lloc s’hi ha desplaçat dues dotacions dels Bombers de la Generalitat.

El Govern a les xarxes
undefined
undefined
undefined
undefined
undefined
banner acords
banner butlletins
banner premsa
banner transparencia