- El cap de l’Executiu, acompanyat de la consellera Simó, ha inaugurat aquest matí el nou edifici de l’escola Madrenc, de Vilablareix
- El president subratlla que “aquesta ha estat, i és, la legislatura en què tornem a inaugurar escoles després d'anys de moltes dificultats”
- La construcció ha permès enderrocar tres mòduls prefabricats
El president de la Generalitat, Pere Aragonès, ha celebrat l’acord aconseguit ahir “per poder fer un retorn a les condicions laborals del professorat del nostre país” i ha assegurat que, d’aquesta manera, “deixem enrere un esforç que han fet els docents durant molts anys i ara anem a treballar perquè tinguin les coses molt més fàcils”.
Durant la inauguració de l’escola d’infantil i primària Madrenc, de Vilablareix, a la qual també hi ha participat la consellera d’Educació, Anna Simó, i la delegada territorial del Govern de la Generalitat a Girona, Laia Cañigueral, el cap de l’Executiu s’ha mostrat convençut que en “aquesta legislatura deixem enrere les retallades que en el passat s'havien anat arrossegant”. “Ha estat, i és, la legislatura en què tornem a inaugurar escoles després d'anys de moltes dificultats”, i “la legislatura en què tenim més mestres, més professors ensenyant a les aules del nostre país, i en les quals estem reduint ràtios”, ha dit.
Tot plegat, ha afegit, perquè “l'educació és una prioritat pel nostre govern” i per això, “des de l'inici de legislatura hem anat incrementant els recursos, el nombre de docents i el nombre també de professionals que acompanyen la grandíssima tasca que fan els docents del nostre país”.
Després de fer un recorregut pel nou equipament, que ha inclòs l’aula de robòtica, els patis i la sala polivalent, entre altres espais, Aragonès també ha posat en relleu “el compromís de l’Ajuntament”, que “ha treballat colze a colze amb la Generalitat” i ha subratllat també que “sense l’empenta, la constància i la tossuderia” del seu anterior alcalde, avui conseller del Govern, David Mascort, “no hagués estat possible tirar endavant aquest projecte”. A més, ha agraït “al conjunt de la comunitat educativa” la seva feina i les seves aportacions a l’hora de dissenyar la nova escola.
Finalment, en un missatge als alumnes, el president els ha dit que aquesta nova escola “és la caixa d'eines perquè pugueu tenir totes les portes del futur obertes”, amb l’objectiu de “ser el que cadascú vulgui ser” i que ho pugui fer "amb tots els drets i totes les oportunitats”.
En l’acte també ha intervingut la consellera d’Educació, que també ha agraït la feina de tots els implicats en fer realitat aquest nou edifici, des que, el desembre de 2020, es comencés a consultar la comunitat educativa sobre com volien que fos l’equipament: “Amb el president ens agrada moltíssim visitar escoles noves, perquè ens agrada que pugueu estudiar en les millors condicions possibles”, ha assegurat.
El nou equipament
El nou edifici de l’escola s’ha construït mitjançant un conveni amb l’Ajuntament de Vilablareix, segons el qual la Generalitat hi ha aprovat una inversió de 3.250.000 d’euros. Disposa de més de 3.300 metres quadrats construïts i s’ubica en una parcel·la de 8.500 metres quadrats. Amb la construcció del nou equipament, s’han pogut enderrocar els tres mòduls prefabricats que hi havia, el primer des de 2008, i que feien funcions de menjador i d’aules d’educació infantil.
El centre té actualment 18 grups (6 de segon cicle d’educació infantil i 12 d’educació primària) i una matrícula total de 355 alumnes. Disposa d’aula de psicomotricitat, biblioteca, gimnàs i cinc aules de grup petit, a més de menjador i cuina.
Reobertura de l’escola de Campllong
Posteriorment, la consellera Simó s’ha desplaçat a Campllong, on ha celebrat l’acte de reobertura de l’Escola Nova de Campllong. Aquest municipi, de poc més de mig miler d’habitants, no disposava d’escola des de 1971. No obstant això, el 2020 el consistori va sol·licitar al Departament d’Educació la reobertura del centre. Després de tres anys de feina conjunta per arranjar els espais a l’antic edifici de les escoles, construït a principis del segle XX, el centre ha pogut reprendre l’activitat aquest curs 2023/2024, amb un grup d’educació infantil i un grup d’educació primària i un total de 16 alumnes entre I3 i segon de primària. Les obres han anat a càrrec de l’Ajuntament. L’escola disposa de dues aules, un espai polivalent, una sala de mestres i una biblioteca. També s’ha adequat un espai exterior com a pati.