1. El titular de Drets Socials ha signat un conveni amb l’Ajuntament de la Vall d’en Bas per a la concertació de 15 places residencials i 2 de centre de dia a la residència municipal el Mirador de Puigsacalm
  2. El conseller ha visitat també el centre d’atenció diürna per a persones amb discapacitat de Fundació Vimar a Palafrugell i l’empresa Eurofirms, a Cassà de la Selva
El conseller visitant la residència{"name":"2024/01/26/20/59/c6f757f4-fb37-4d8b-9b18-9597e918a4a6.jpeg","author":"DSO","type":"0","location":"0","weight":223570}

El conseller de Drets Socials, Carles Campuzano i Canadés, ha visitat avui diversos serveis socials de les comarques gironines. Ho ha fet acompanyat de la directora dels serveis territorials del Departament a Girona, Helga Turon i Nuell.

A la Vall d’en Bas, Campuzano s’ha reunit amb l’alcalde, Lluís Amat i Batalla, amb qui ha signat un conveni per al finançament per part del Departament de 15 places residencials i 2 de centre de dia a la residència Mirador de Puigsacalm. El conseller ha remarcat que el Departament vol garantir que la gent pugui envellir a prop de casa seva. En aquest sentit, ha agraït l’aposta del consistori per haver construït una residència de gent gran de titularitat municipal. “Acompanyem l’Ajuntament amb la concertació d’aquestes places que formen part del paquet de més de 2.000 que vam activar a finals de 2023. Avui ja estem treballant per posar-ne en marxa 900 més arreu del país”, ha destacat.

El conseller ha explicat que el Govern publicarà les pròximes setmanes la planificació de places residencials fins a 2041. “Estem identificant al conjunt del país, d'acord amb les dades de l’Idescat, quantes places necessitarem tant per a gent gran, com per a persones amb discapacitat o amb malaltia mental”, ha anunciat, per tenir “una fotografia precisa de les necessitats que tindrem com a país en aquest àmbit”

Al matí, Campuzano ha visitat les persones usuàries i l’equip professional del centre d’atenció especialitzada (CAE) la Bòbila Nova de la Fundació Vimar, a Palafrugell. En el decurs de la trobada, Campuzano ha recordat que el Departament va decretar l’any passat l’eliminació de copagament d’aquest tipus de servei i en va millorar el finançament. “Es tracta d’uns recursos d’atenció diürna clarament infrafinançats, per això era necessari incrementar-ne la dotació econòmica i també declarar-ne la gratuïtat”, ha assegurat el conseller, que ha reiterat el compromís de Govern per a seguir avançant enguany amb millores que garanteixin els drets de les persones amb discapacitat i dels equips professionals que les atenen.

En el decurs de la jornada, Campuzano també s’ha traslladat a Cassà de la Selva, per a conèixer de primera mà la tasca d’inserció laboral de persones amb discapacitat que du a terme l’empresa Eurofirms mitjançant la seva fundació.


Segueix l’actualitat del Departament a les xarxes:

Twitter @dsocialscat| Instagram @dsocialscat

Facebook @dsocialscat| Youtube Drets Socials