1. La iniciativa ha convertit aquest municipi del Baix Empordà en la primera “booktown” estable de Catalunya, amb cinc llibreries
El president i la delegada del Govern a Girona en una de les llibreries
El president i la delegada del Govern a Girona en una de les llibreries
{"name":"2024/01/27/14/27/cb593656-6d27-4559-8c67-e3acb82dc913.jpg","author":"Arnau Carbonell","type":"0","location":"0","weight":165037}

El president de la Generalitat, Pere Aragonès, acompanyat de la delegada del Govern a Girona, Laia Cañigueral, ha visitat aquest matí el municipi de Calonge i Sant Antoni, al Baix Empordà, per conèixer el projecte "Calonge, Poble de Llibres".

Aquesta iniciativa, creada ara fa dos anys, ha permès que Calonge s’hagi convertit en la primera “booktown” estable de Catalunya, amb cinc llibreries ubicades a l’eix central. L’objectiu era dinamitzar i revitalitzar el nucli antic de la població, dotant de vida establiments singulars en desús o abandonament, a més d’ocupar un lloc de referència en el mapa cultural del territori.

Després de signar el llibre d’honor de l’Ajuntament del municipi, el president visitat les llibreries i ha conversat amb les llibreteres i llibreters que hi estan al capdavant. Tal com ha destacat a la sortida, aquest projecte “permet posar en valor la impagable tasca de les llibreries de tot el país, com a portes obertes al coneixement i la cultura”. “Joan Margarit va escriure que la llibertat és una llibreria i avui, doncs, la llibertat també és Calonge”, ha reblat.

Aragonès ha animat els ciutadans a “consumir llibres i comprar-los a les llibreries d’arreu del país” i ha remarcat que “tenim un sector editorial i llibreter fort, que fa una tasca excel·lent i que, a més, és un impuls més a la nostra cultura i a la nostra llengua”.