1. Es podrà veure al pavelló de la Generalitat de Catalunya, que acollirà 30 empreses catalanes del sector tecnològic i audiovisual
  2. L’ISE és el congrés de solucions innovadores en l’àmbit audiovisual més gran del món i té lloc des del 2004
  3. Demà, la consellera Garriga visitarà la fira, on participarà en l’experiència immersiva del Departament de Cultura
Paramnesico{"name":"2024/01/29/12/01/200e303d-5c76-43b3-803c-6d48a639846b.jpg","author":"Cultura","type":"0","location":"0","weight":136576}

Del 30 de gener al 2 de febrer té lloc la 20a edició de la fira Integrated Systems Europe (ISE), el congrés de solucions innovadores en l’àmbit de l’audiovisual, on el Departament de Cultura, a través de l’Institut Català de les Empreses Culturals (ICEC) i la Direcció General d’Innovació i Cultura Digital, presentarà una experiència immersiva creada exclusivament per a la fira. Horitzons Immersius: Un Viatge per la Creativitat Digital Catalana” és una peça immersiva de 15 minuts de durada que recull els deu projectes de creativitat digital catalana més creatius del moment i que compten amb un major potencial internacional.

Aquesta peça explora la intersecció entre l'art, la tecnologia i la cultura digital i ha comptat amb la direcció artística i la curadoria de l’equip del Festival MIRA. El contingut audiovisual fa un ús complet de l'espai immersiu, utilitzant les quatre parets i el terra i es projectarà en continu i durant tots els dies en el cub immersiu de 7 m x 8 m creat per aquesta finalitat.

La proposta busca destacar i donar visibilitat al talent dels artistes i dels estudis que formen part de la vibrant comunitat creativa catalana. Les diferents obres comprenen una varietat de formats i expressions artístiques contemporànies, incloent-hi arquitectura, instal·lacions audiovisuals i de llum, disseny gràfic, videojocs, escultura, performance i música, i exploren una àmplia gamma de temàtiques, abordant qüestions actuals que impacten en la nostra societat, com el canvi climàtic i la nostra relació amb la tecnologia.

Les 10 empreses seleccionades són: Blit, BOL, Desilence, Eyesberg, Hamill Industries, Nomada Studio, Onionlab, Six N. Five, Tigrelab i VPM. Es pot consultar tota la informació sobre els projectes en aquest web, al qual es pot accedir a través d’un QR imprès a l’estand de l’ICEC.

A més, sis d’aquestes deu empreses (BOL, Desilence, Eyesberg, Onionlab, Tigrelab i VPM) tindran un estand propi, al costat del cub immersiu, on podran explicar els seus projectes de manera més detallada i gaudir a la vegada d’una gran visibilitat.

Tota aquesta experiència immersiva es podrà veure en el pavelló de la Generalitat de Catalunya (CS100), un gran estand coordinat per ACCIÓ i el Departament de Cultura, que acollirà 30 empreses catalanes del sector tecnològic i audiovisual.

Aquest espai vol posar en relleu el treball de les empreses catalanes de l’àmbit de la cultura digital que venen a presentar les seves solucions innovadores i a fer negoci amb els professionals acreditats a la fira que acollirà, durant quatre dies, 60.000 visitants i 1.000 expositors provinents de 155 països.

Demà, dimarts 30 de gener, la consellera de Cultura, Natàlia Garriga, visitarà ISE, on assistirà, a les 12 hores, a la xerrada de Pep Salazar sobre tendències i avantguardes en l’art digital. A les 13 hores, serà present a la presentació de 3Cat i posteriorment, a les 13.45 hores, participarà en una trobada amb Oriol Pastor, de Landscapes Digital, l’agència que ha fet la curadoria de la peça immersiva del Departament de Cultura. Finalment, a les 14 hores, participarà en l’experiència immersiva Horitzons Immersius: Un Viatge per la Creativitat Digital Catalana” i visitarà sis empreses catalanes seleccionades per la peça immersiva: Desilence, Eyesberg, Onionlab, VPM, Tigrelab i BOL (Catalan Pavilion-CS100).

En el marc de la fira, ACCIÓ també organitza l’Open Innovation Challenge, un espai d’intercanvi en què empreses i institucions presenten diversos reptes tecnològics de l’àmbit audiovisual per tal que altres empreses punteres del sector, tant catalanes com estrangeres, presentin possibles solucions. El Departament de Cultura hi participa a través de l’Agència Catalana del Patrimoni Cultural amb la presentació de dos reptes. Per ara, ja tenen programades 28 reunions, 18 de les quals són presencials i 10 en línia, tant amb empreses espanyoles com de caire internacional. En total, es preveu que hi participin més de 250 empreses per resoldre reptes vinculats a l’aplicació de la intel·ligència artificial, la creació de continguts, la IA generativa, les solucions 3D, etc.

Aquesta és la segona vegada que el Departament de Cultura està present a la Fira ISE. L’any passat hi va ser amb un estand de la Catalunya Media City, que també va comptar amb una experiència immersiva, i va permetre conèixer millor el futur projecte estratègic que el Govern està desenvolupant en consonància amb els agents de la zona del Besòs i que acollirà dins seu projectes audiovisuals, digitals i del videojoc.

Si esteu interessants a visitar el pavelló català i veure l’experiència immersiva contacteu amb: yolandajimenez@gencat.cat