1. El programa Beatriu de Pinós atorga ajuts a investigadors i investigadores amb experiència internacional i una trajectòria consolidada perquè s'incorporin a universitats, centres de recerca i fundacions hospitalàries de Catalunya
  2. Les Beatriu de Pinós formen part de les polítiques de suport al talent investigador de Recerca i Universitats
Convocatòria Beatriu de Pinós{"name":"2024/01/29/15/47/d9f1fe39-934f-4f5b-86ac-56cbf00957b1.jpg","author":"DREU","type":"0","location":"0","weight":3352639}

El Departament de Recerca i Universitats destina una dotació de 9.171.882 euros al programa Beatriu de Pinós d'ajuts a la contractació de personal investigador postdoctoral al sistema català de ciència i tecnologia. Per tant, manté el pressupost de l'anterior convocatòria, que ja va augmentar en mig milió d'euros respecte a altres edicions. El programa permetrà contractar 60 investigadors i investigadores amb experiència internacional que s'incorporaran a universitats, centres de recerca, fundacions hospitalàries i Infraestructures Científiques i Tècniques Singulars (ICTS) de Catalunya.

La convocatòria, que estarà oberta fins al pròxim 5 de març, a les 14.00 h, té com a requisit que les persones candidates han d'acreditar un mínim de dos anys d'experiència postdoctoral a l'estranger.

Les Beatriu de Pinós formen part de les polítiques de suport al talent investigador del Departament de Recerca i Universitats, que inclouen convocatòries d’ajuts per a totes les etapes de la carrera investigadora, com ara, en l'àmbit predoctoral, la de Doctorats Industrials o la Joan Oró.

Seguint les bones pràctiques de la UE

El programa, que es va iniciar l'any 2005, segueix les recomanacions i bones pràctiques de la Unió Europea per al desenvolupament professional de personal investigador, i amb aquest objectiu ofereix als beneficiaris formació en competències transversals per millorar les seves perspectives professionals. A més, fomenta la ciència oberta i les activitats de divulgació per difondre els resultats de la recerca a la societat i per despertar vocacions científiques. En aquest sentit, la convocatòria manté la durada dels contractes en tres anys, així com les condicions salarials i les aportacions complementàries per a fer activitats de recerca i formació, garantint així la continuïtat de les millores introduïdes en les edicions anteriors.