La secretària d’Infància, Adolescència i Joventut demana la creació d’una renda per a l’emancipació juvenil i dona ple suport a una renda universal per a la criança

La secretària d’Infància, Adolescència i Joventut de la Generalitat, Núria Valls i Carol, ha participat avui a Madrid en la conferència sectorial d’Infància i Adolescència en què s’ha tractat, entre d’altres, l’arribada de joves migrats sols. En aquest sentit, Valls ha reclamat al govern espanyol la constitució urgent d’un grup de treball que serviria per treballar en polítiques de coordinació, planificació, informació i fons per donar l’atenció necessària a aquests joves. El grup estaria format per representats del Ministeri d’Inclusió, Seguretat Social i Migracions; el Ministeri de Joventut i Infància, i per representants de totes les comunitats autònomes.

La ministra de Joventut i Infància, Sira Rego, s’ha compromès a crear-lo el més aviat possible així com a parlar amb el Ministeri d’Inclusió i també amb Europa per aconseguir més fons, després que des de Catalunya i la resta de comunitats s’insistís que els diners que l’Estat espanyol preveu destinar a atendre aquests joves són insuficients. “S’està veient que l’arribada de joves migrats sols no és una situació puntual, sinó un assumpte estructural i s’ha d’avaluar correctament quins fons necessitem les comunitats autònomes per donar resposta a aquesta realitat i treballar en les millors condicions”, ha explicat Valls.

Un altre punt que s’ha tractat en la conferència sectorial d’Infància i Adolescència ha estat la renda universal a la criança, una proposta que comparteix la Generalitat i en la qual la ministra Rego ha dit que hi estan treballant. Així mateix, Valls ha proposat la creació d’una renda per a l’emancipació juvenil i ha comptat amb el suport de la resta d'assistents. La ministra s’ha compromès a estudiar-la.