La vicepresidenta Vilagrà a la tribuna del Congrés dels Diputats
La vicepresidenta del Govern, Laura Vilagrà Pons, a la tribuna del Congrés dels Diputats | Foto: Paula Roque Martínez.
{"name":"2024/01/30/20/07/ed4589a0-4676-40ad-89c8-8de71baa66cc.JPG","author":"Paula Roque Martínez","type":"0","location":"0","weight":789173}

La vicepresidenta del Govern, Laura Vilagrà Pons, ha reafirmat el compromís de l’executiu català amb la llei de l’amnistia després des la votació fallida avui al Congrés dels Diputats. Segons Vilagrà: “des del Govern continuarem treballant com fins ara, amb rigor i seriositat, perquè s’aprovi aquesta llei el màxim aviat possible i d’aquesta manera, puguem obrir una nova etapa, la de l’autodeterminació”.

Durant la seva intervenció, Vilagrà ha reivindicat el valor d’aquesta llei que considera “robusta, legítima i ben treballada” i de la qual se’n podrien beneficiar totes les persones que han patit repressió política durant els darrers anys. Així mateix, ha denunciat que amb una llei com aquesta “no es pot permetre que el poder legislatiu legisli al so que marquen alguns jutges, que un dia s’inventen una cosa, i l’endemà se n’inventen una altra”.

El resultat de la votació d'avui fa que s’obri un nou escenari. La llei d'amnistia haurà de retornar a la Comissió de Justícia del Congrés dels Diputats perquè aquesta emeti un nou dictamen i després tornar al Congrés per una nova votació.