1. A través d’un espai web, ofereix recursos per la salut amb evidència científica i també accions amb modalitat presencial i en línia
  2. L’objectiu és apoderar en la presa de decisions individuals i col·lectives en totes les qüestions de salut i convertir-se en una eina útil pels professionals i per a la ciutadania
El conseller de Salut, Manel Balcells, acompanyat de Carme Bertral, secretària d'Atenció Sanitària i Participació, i Teresa Sánchez, coordinadora del Programa Escola de Salut Catalana, durant la presentació de l'Escola al Departament.{"name":"2024/01/31/14/46/162898ef-a2be-4fea-bce1-7ae9729b6c0e.JPG","author":"Salut","type":"0","location":"0","weight":"2034963"}

El Departament de Salut ha presentat avui l’Escola de Salut Catalana, un espai web sobre salut que vol convertir-se en una eina útil de consulta pels professionals i per als pacients, familiars, cuidadors i al conjunt de la ciutadania, en general.

L’Escola ofereix recursos d’educació per a la salut amb evidència científica, validats per un Comitè Pedagògic d’Experts, que vetllarà també per a la seva actualització i innovació pedagògica. També oferirà accions amb modalitat presencial i en línia, i fomentarà l'aprenentatge a través de la interacció i de les experiències i coneixements entre iguals o experts. L’objectiu final és afavorir la capacitació i l’apoderament per a la presa de decisions individuals i col·lectives en totes les qüestions de salut, des de l’àmbit de la prevenció i la promoció, com també en les diferents fases d’una malaltia i en el seu acompanyament, tant des del punt de vista del pacient com del seu entorn.

En l’acte de presentació, aquest migdia al Departament de Salut, el conseller Manel Balcells i Díaz, ha remarcat que “l’Escola és un projecte de país, ambiciós i treballat, que ha de generar xarxa” i confia que serà “una eina útil per als professionals i també per a la ciutadania a l’hora de prendre decisions informades sobre la salut”.

L’Escola té quatre funcions destacades que impliquen planificar, dissenyar i gestionar activitats formatives; avaluar i validar recursos externs existents per fer-ne d'altaveu; fomentar la participació ciutadana en l’educació per a la salut, i finalment, treballar des de la perspectiva de la igualtat de gènere i altres factors d'equitat en salut. Tots els continguts de l’Escola comptaran amb una comunicació entenedora, clara i accessible.

Durant l'acte de presentació, s'ha fet també una taula d'experiències amb la participació de pacients, familiars i professionals que han compartit les seves vivències i coneixements. L’Escola està adscrita a la Secretaria d’Atenció Sanitària i Participació del Departament de Salut i està alineada amb el Pla de salut 2021-2025.

3  

Imatges

El conseller de Salut, Manel Balcells, acompanyat de Carme Bertral, secretària d'Atenció Sanitària i Participació, i Teresa Sánchez, coordinadora del Programa Escola de Salut Catalana, durant la presentació de l'Escola al Departament.

El conseller de Salut, Manel Balcells, acompanyat de Carme Bertral, secretària d'Atenció Sanitària i Participació, i Teresa Sánchez, coordinadora del Programa Escola de Salut Catalana, durant la presentació de l'Escola al Departament. 2034963

Fotografia de la taula d'experiències que s'ha fet durant l'acte de presentació de l'Escola de Salut Catalana

Fotografia de la taula d'experiències que s'ha fet durant l'acte de presentació de l'Escola de Salut Catalana 2001829

Imatge de l'espai web de l'Escola de Salut Catalana

Imatge de l'espai web de l'Escola de Salut Catalana 159164